Ιερωμένος σε πιστή με μάσκα: «Αυτός ο κλόουν να περάσει έξω» – Σκληρή ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Ιερωμένος σε πιστή με μάσκα: «Αυτός ο κλόουν να περάσει έξω» – Σκληρή ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

- in Yγεία, Βοιωτία, Θήβα, Κοινωνία, Κορωνοϊός, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιερωμένος σε πιστή με μάσκα: «Αυτός ο κλόουν να περάσει έξω» – Σκληρή ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

 

Σε νέα σύσταση προβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, πάλι σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πολιτών κατά τις ημέρες του Πάσχα.  Επικαλούμενος μαρτυρίες, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας καταγγέλλει συγκεκριμένους  ιερωμένους,  οι οποίοι τέλεσαν την Ανάσταση όχι στις 21.00, αλλά στις 12 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.  Μάλιστα αναφέρεται ως χαρακτηριστική παραβίαση των μέτρων υγειονομικής προστασίας φράση που φέρεται να απηύθυνε ιερέας της περιοχής της Θήβας σε πιστή που φορούσε μάσκα μέσα στην εκκλησία: «Αυτός ο κλόουν να περάσει έξω».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας, τέτοιες πρακτικές προσβάλλουν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που τηρεί τα μέτρα, αλλά και τα μέλη του κλήρου που πάσχουν ή έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Καλούν ως εκ τούτου τους ιερείς να συμμορφωθούν στις υγειονομικές υποδείξεις, αφού η θεολογία της Ορθόδοξης εκκλησίας  -πάντα σύμφωνα με την ερμηνεία του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας-  προασπίζει εξίσου την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)