Μήνυμα του Δημάρχου για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς

Μήνυμα του Δημάρχου για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς

- in Ιστορία, Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήνυμα του Δημάρχου για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς

Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διατρέχουν τις μέρες μας οδηγώντας τες σε αχαρτογράφητες περιοχές με ακατασίγαστη ένταση και πρωτοφανείς απειλές, ο Δήμαρχος Λεβαδέων απηύθυνε μήνυμα ενότητας με αφορμή την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τους Οθωμανούς το 1821:

«Αύριο είναι ημέρα τιμής προς τους προγόνους μας, που την 1η Απριλίου 1821 έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού υψώνοντας την σημαία της επανάστασης στο Κάστρο της Λιβαδειάς και στον Πύργο της Ώρας, αφού πρώτα είχε ευλογηθεί στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής από τους επισκόπους Σαλώνων και Αταλάντης.  Ο αγώνας των Λιβαδειτών ωστόσο έμελλε να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια για να πετύχει την οριστική απομάκρυνση των Τούρκων και την απελευθέρωση της πατρίδας.

Η φετινή επέτειος δεν είναι δυνατόν να εορταστεί με τον λαμπρό τρόπο που της αρμόζει, καθώς φέτος καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τις ζωές μας, μένοντας στο σπίτι. 

Παραμένουμε ενωμένοι, θυμόμαστε τις γενναίες πράξεις των προγόνων μας και παίρνουμε δύναμη από αυτούς, ακολουθώντας τις συστάσεις και τις υποδείξεις των ειδικών για να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

 

Δείτε εδώ το χρονικό της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς: http://viotiaplus.gr/archives/39743