Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με παιδιά λόγω φωτιάς στον Παρνασσό – Υπό έλεγχο η φωτιά

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με παιδιά λόγω φωτιάς στον Παρνασσό – Υπό έλεγχο η φωτιά

- in Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με παιδιά λόγω φωτιάς στον Παρνασσό – Υπό έλεγχο η φωτιά

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Αμφίκλειας, καθώς στην περιοχή Ελάτη, κοντά στον Επτάλοφο, στη βουνοκορφή του Παρνασσού ξέσπασε φωτιά, η οποία σύμφωνα με αρμόδιους πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δημιουργήθηκε γρήγορα μεγάλο μέτωπο. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί.

Επιχείρηση που διεξήχθη μέσα στη νύχτα επέτρεψε να μεταφερθούν περίπου 200 μαθητές που βρίσκονταν σε δύο κατασκηνώσεις κοντά στην Αμφίκλεια στον Παρνασσό.

Η μία κατασκήνωση είναι για Προσκόπους, η δεύτερη κατασκήνωση για χριστιανικές οργανώσεις. Και οι δυο ήταν γεμάτες παιδιά και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους λόγω της φωτιάς.

Γύρω στις τέσσερις το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφίκλειας όπου παραμένουν μέχρι τώρα.

Επικράτησε αναστάτωση καθώς μέσα στη νύχτα έφθαναν στην Αμφίκλεια δεκάδες γονείς για να δουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους, τα οποία πάντως βρήκαν ασφαλή στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια επιχείρηση που έγινε με μεγάλη ταχύτητα χάρη στην γρήγορη άφιξη λεωφορείων που παρέλαβαν τα παιδιά.

Γύρω στις 05.30 στην περιοχή της Αμφίκλειας άρχισε να βρέχει με την πυροσβεστική να ανακοινώνει στις 7:26 το πρωί της Πέμπτης ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 με 7 οχήματα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο κατασκηνωτές.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Πηγή:  https://www.protothema.gr/greece/article/907529/ekkenothikan-kataskinoseis-me-paidia-logo-fotia-ston-parnasso-ehei-perioristei-to-metopo/