Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡIΖΑ έστειλε “πακέτο” ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους στη ΝΔ»

Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡIΖΑ έστειλε “πακέτο” ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους στη ΝΔ»

- in Βοιωτία, Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡIΖΑ έστειλε “πακέτο” ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους στη ΝΔ»

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Λιβαδειά, τόνισε ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματος «ΚΚΕ ισχυρό – Η δύναμή σας την επόμενη μέρα» αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα. ‘Οπως εξήγησε, την επομένη των εκλογών συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν και με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας, ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών κλπ.». Και πρόσθεσε: «Ό,τι και να προκύψει, τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν. Άλλωστε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι δεσμευμένοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του 4ου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν έναν χρόνο».

Σημείωσε ακόμα ότι στις 8 Ιουλίου θα ξαναρχίσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και τα οποία δεν θα πληρώσουν ούτε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, αλλά «πάλι τα συνήθη υποζύγια, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που στη Βοιωτία το 2015 του έδωσαν ποσοστό σχεδόν 42% και των οποίων «οι προσδοκίες διαψεύστηκαν παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ που επαληθεύτηκαν όλες κατά γράμμα», είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κατάργησε τα μνημόνια, αλλά ψήφισε και ένα τρίτο ακόμη πιο βάρβαρο, μείωσε ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις, επέβαλε πολλούς νέους άδικους φόρους, έσπειρε την απογοήτευση, ενίσχυσε την παραλυτική λογική που λέει ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος” και έτσι έστειλε “πακέτο” σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του στη ΝΔ».

Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «υπάρχουν χιλιάδες αγνοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι αριστεροί, δημοκράτες ή απλώς τίμιοι βιοπαλαιστές, που δεν ακολούθησαν την ηγεσία του στον βούρκο», και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη δηλώσει τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ. Αναφορικά με όσους ψήφισαν «με βαριά καρδιά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, γιατί δεν θέλουν να δουν τη Δεξιά με το αντεργατικό της πρόσωπο να επιστρέφει στις κυβερνητικές καρέκλες», είπε ότι «δεν έχει νόημα πια να εγκλωβίζονται σε τέτοιου είδους διλήμματα. Γιατί δεν θα είναι αυτοί που θα φέρουν τη Δεξιά αν εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ήδη φέρει τη Δεξιά με την πολιτική του».

Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τα βάλει με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Κάλεσε τον λαό να δώσει «το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή και να την πετάξει έξω από τη Βουλή, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει παντού με τους φασίστες, που μπαίνει μπροστά για την απομόνωσή τους και πολεμά το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας: «Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να πιάσει το 3%, αλλά κι αν το πιάσει, πάλι να μην καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στην περιφέρειά μας, στη Βοιωτία. Να σταματήσει η ντροπή να υπάρχει ναζιστής βουλευτής σε μια περιφέρεια που υπάρχει το Δίστομο, το Καλάμι, ο Καρακόλιθος και τόσα άλλα μαρτυρικά χωριά, μέρη θυσίας για τη λευτεριά της πατρίδας μας».

Σημειώνοντας ότι «όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα είναι για τον λαό», αναφέρθηκε στις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που έχει έτοιμες το κόμμα και θα καταθέσει την επομένη των εκλογών για να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι, οι περικοπές και οι φόροι, για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές για τη νεολαία, για την ανακούφιση της αγροτιάς, και φέρνοντας στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας». Υπενθύμισε ότι τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ την τελευταία τετραετία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, ακόμα και στοιχειώδους ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, που «απέρριπταν χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους λίγους καπιταλιστές», ενώ οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων υπηρετούσαν και «το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική “σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1″».

Είπε ότι το ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι «μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα» μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας «πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων με τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία». Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους». Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δώσουν συγχωροχάρτι «σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επίσης και να «μη σκορπίσουν» την ψήφο τους, αλλά να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να σπάσει η μιζέρια και η μοιρολατρία, η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει», κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ