Τελευταία Νέα

Default Placeholder

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Μπορεί να… μικροφέρνουμε, αλλά δεν είμαστε και εντελώς χαϊβάνια. Τα είπα-ξείπα του Φάνη Σπανού για τη βιβλική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια δεν μπορούν να καλύψουν την παρούσα απουσία του και δεν πείθουν κανέναν εχέφρονα πολίτη.

Και φυσικά, ενώ δεν απαλλάσσουν τους κυβερνητικούς υπεύθυνους για την Πολιτική Προστασία, δεν παύουν ωστόσο να εγείρουν μεγαλύτερα ερωτήματα: Το πρώτο είναι συγχρονισμού. Αν όντως η Βόρεια Εύβοια αφέθηκε στο έλεος του θεού, γιατί ο Σπανός δεν το είπε τότε και το λέει τώρα; Και ο Ραν Ταν Πλαν πιο γρήγορα θα είχε αντιδράσει. Το δεύτερο είναι ζήτημα αντίληψης. Ο Σπανός συνεργαζόταν χρόνια με τον Χαρδαλιά και τους άλλους επιτελικούς με τη μάνικα στο χέρι. Πόσος καιρός του χρειαζόταν για να αντιληφθεί ότι ούτε σχέδιο πρόληψης ούτε σχέδιο καταστολής της πυρκαγιάς θα μπορούσαν να εκπονήσουν οι ανεπαρκέστατοι συγκεκριμένοι;

Η ουσία παραμένει. Η Βόρεια Εύβοια σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τις μαρτυρίες των κατοίκων, με τα στοιχεία πυρπολήθηκε λόγω ανικανότητας της κρατικής μηχανής. Και της κεντρικής και της Περιφέρειας και των Δήμων. Ανικανότητα που είναι τόσο μεγάλη, ώστε γίνεται όπως πολλές φορές έχει αποδειχτεί επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία των άτυχων Ελλήνων πολιτών. Κι αυτό δεν μπορούν πια να το κρύψουν δηλώσεις και διαψεύσεις.

ΥΓ: Η κα Μπατζελή δεν γνωρίζει ότι δεν λέμε “οι δήμαρχοι των πληγέντων περιοχών της Β. Ευβοίας”;

One thought on “Του Σπανού τα γένια

  1. Ο/Η Gell λέει:

    Φρονώ ότι οι Λειβαδίτες ψηφοφόροι -” ακόλουθοι” – του θα πανηγυρίζουν το χρυσό μετάλλιο του στην κωλοτούμπα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο