21 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Γιόγκα-Να γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική

21 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Γιόγκα-Να γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 21 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Γιόγκα-Να γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική

 

Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως διεθνής ημέρα γιόγκα. Το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής κρύβει μια μεγάλη φιλοσοφία πίσω του. Είναι ένα από τα 6 συστήματα της ινδικής φιλοσοφίας, πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με τον θεό, κάτι που επιτυγχάνεται με τον διαλογισμό ενώ από μόνη της ως λέξη σημαίνει ένωση ψυχής και σώματος.
H γιόγκα εστιάζει στην εκγύμναση του “ηλιακού μας συστήματος”, που δεν είναι άλλο από τον κορμό μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο όσοι άνθρωποι κάνουν γιόγκα έχουν πολύ δυνατό κορμό. Ενα από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι «απαιτεί» ευλυγισία στα άκρα, γεγονός που τρομάζει τους περισσότερους με αποτέλεσμα να την αποφεύγουν.

Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, ανάλογα με την ευλυγισία, την αντοχή και το πόσο γυμνασμένος είναι ο ενδιαφερόμενος. Η τεχνική της  δεν αποτελείται μόνο από μια σειρά  ασκήσεων αλλά και από συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής.
Η αναπνοή είναι το κλειδί σε αυτό το είδος γυμναστικής που λατρεύει όλος ο πλανήτης, αφού μέσω αυτής ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του σώματός σου.