Τελευταία Νέα

Επιμέλεια Νέλη Χαχάμη

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στη Λιβαδειά, στα πλαίσια ενημέρωσής του για το πρόγραμμα φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων, ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt με άρθρο του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής επαινεί την πόλη μας και στέκεται στο καλό παράδειγμα που αυτή αποτελεί.

Με τίτλο «Ένα καλό παράδειγμα», στο άρθρο ο κ. Pyatt δηλώνει εντυπωσιασμένος απ’ την ανταπόκριση και τη συμπόνια που επέδειξε ο ελληνικός λαός στην προσφυγική κρίση και τονίζει πως η γενναιοδωρία και η φιλοξενία των κατοίκων της Λιβαδειάς πρέπει να είναι ένα μάθημα για όλους τους Έλληνες.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του, την περασμένη εβδομάδα και κατά την επίσκεψή του, με Σύρο πρόσφυγα και την οικογένειά του, αναφέρει χαρακτηριστικά: « Βλέποντας τη δήμαρχο να συνομιλεί με την οικογένεια από τη Συρία ήταν μια στιγμή ανθρώπινης ζεστασιάς που για ‘μένα αποτύπωσε την έννοια της φιλοξενίας καλύτερα από οποιοδήποτε λεξικό.»

Ο Αμερικανός Πρέσβης τονίζει πως οι ΗΠΑ στηρίζουν κάθε προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τις γειτονικές περιοχές και παράλληλα η αμερικανική πρεβεία στην Αθήνα στηρίζει τη χώρα στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, προσφέροντας χορηγίες με σκοπό την ενίσχυση της δουλειάς ελληνικών ΜΚΟ.

Ο Geoffrey Pyatt, δεν παραλείπει να σταθεί στην γοητεία και τη μοναδική τοποθεσία της Λιβαδειάς, που απ’ την αρχαιότητα υπήρξε πόλος έλξης για «ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να επισκεφθούν ένα από τα σημαντικότερα μαντεία του αρχαίου κόσμου προκειμένου να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρόντος και να βελτιώσουν τις μελλοντικές προοπτικές τους».  Χαρακτηρίζει, λοιπόν, τους κατοίκους της Λιβαδειάς συνεχιστές αυτής της αρχαίας παράδοσης, που βοηθούν ξεριζωμένους απ’ τον πόλεμο ανθρώπους, ανοίγοντάς τους δρόμους στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Κλείνοντας ο Αμερικανός Πρέσβης συγχαίρει την δήμαρχο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την ΚΕΔΗΛ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και τους κατοίκους της Λιβαδειάς για «την πρωτοποριακή και ανθρωπιστική προσφορά τους» και επισημαίνει πως προσβλέπει στη συνέχιση της αμερικανικής στήριξης.

Την προηγούμενη Τρίτη κι ενώ βρισκόταν ακόμη στη Λιβαδειά ο κ. Pyatt ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter μία φωτογραφία απ’ την Κρύα, προτρέποντας όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του να επισκεφτούν την πόλη μας για να δουν από κοντά την ομορφιά των συνοικιών της και το παράδειγμά της Λιβαδειάς.

Με πληροφορίες από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

One thought on “Ύμνος στη Λιβαδειά από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

  1. Ο/Η Cool λέει:

    Τελικά είναι τρελοί οι Αμερικανοί!
    Αφού δημιούργησαν τον πόλεμο σε όλη την Συρία και τις πέριξ χώρες τώρα μας δίνουν εύσημα γιατί φιλοξενούμε τους δυστυχείς όντως Σύριους .
    Τελικά η Δήμαρχος και οι λοιποί καμαρώνουν ότι δεν ενεπλάκησαν ΜΚΟ στην διαδικασία της μετεγκατάστασης στην Λιβαδειά των προσφύγων .
    Ο κύριος πρέσβης όμως λέει ότι θα συνεχίζει η USA να στηρίζει την ενίσχυση των ελληνικών ΜκΟ στο θέμα.
    Κάποιος μας δουλεύει φίλε συμπολίτη .
    Είναι πολλά τα λεφτά ….
    Τελειώνω με να κουίζ.
    Καλέστε το κινητό του υπεύθυνου του “δυκτιου αλληλεγγύης προσφύγων “στο πάρκο της Λιβαδειάς και θα βρεθείτε σε γνωστό πρόσωπο του παρελθόντος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο