Τελευταία Νέα

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Δρομοκαΐτειο όταν 10 ασθενείς που είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν αρνήθηκαν την τελευταία στιγμή να κάνουν το εμβόλιο υποστηρίζοντας πως ψυχίατρος του νοσοκομείου τους έπεισε να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Μετά από παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, ο γιατρός παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή ενώ οι ασθενείς θα εμβολιαστούν κανονικά. «Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κορονoϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και δέκα φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής. Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, μετά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδας, θα εμβολιαστούν οι πέντε ασθενείς από τους δέκα που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή. «Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του», τονίζοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο». Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε άμεσα όπως και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του ψυχιάτρου, ο οποίος παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή.

Πηγή: https://thepressproject.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο