Τελευταία Νέα

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 460.000 ευρώ για την «Ανάπλαση οδού Πολυνείκους προ αρχαιολογικών χώρων Ηλέκτρων Πυλών & Ιερού Ηρακλέους του Δήμου Θηβαίων» της οδού Πολυνείκους της Θήβας. 

Συγκεκριμένα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς». 

Το έργο προβλέπεται από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της ενιαίας «Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής» των αστικών κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΕΤΠΑ.  

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τα ακόλουθα υποέργα: 

  • «Ανάπλαση οδού Πολυνείκους προ αρχαιολογικών χώρων Ηλέκτρων Πυλών & Ιερού Ηρακλέους του Δήμου Θηβαίων» και αφορά στην ανάπλαση της οδού Πολυνείκους μήκους 140 μ. και εμβαδού 1.125 τμ. που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Καδμείας από την συμβολή των οδών Παναγιώτη Δράκου και Αμφίωνος έως την οδό Ετεοκλέους. 
  • «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για το έργο Ανάπλαση οδού Πολυνείκους προ αρχαιολογικών χώρων Ηλέκτρων Πυλών & Ιερού Ηρακλέους του Δήμου Θηβαίων», σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΕΦΑ Βοιωτίας. 

 • «Υπογειοποίηση δικτύου ΧΤ ΔΕΔΔΗΕ σε τμήμα της οδού Πολυνείκους» και αφορά σε υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ. Θα καταργηθούν όλα τα εναέρια δίκτυα στο χώρο της ανάπλασης με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο