Τελευταία Νέα

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ Θήβας με ψήφισμά του την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή “στην αρχή της χρονιάς μπήκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια, για να μην πληρώνουν οι γονείς τους φροντιστήρια”.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

“Εμείς οι εκπαιδευτικοί δίνουμε την μάχη για την μόρφωση των παιδιών μας κάθε μέρα μέσα στην τάξη, Στηρίζουμε πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουμε ότι καθήκον μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές. Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο” συνεχίζει η ανακοίνωση, καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, τους συλλόγους διδασκόντων και όλο το λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές τρομοκρατίας σε 15χρονα παιδιά και απαιτώντας να μην περάσουν οι διώξεις, να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο αναφοράς, που επικαλείται το Υπουργείο, ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο