Τελευταία Νέα

 

Είμαστε ό,τι τρώμε. Αυτό είναι γνωστό και έχει διατυπωθεί από τη φιλοσοφική σκέψη χιλιάδες χρόνια πριν. Υπάρχουν οι καλές τροφές οι οποίες ευεργετούν τον οργανισμό μας και οι απαγορευτικές που προκαλούν διάφορα προβλήματα αν τις τρώμε σε συχνά διαστήματα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις τροφές εκείνες που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά και οι οποίες κάνουν μεγάλο κακό στο δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Τροφές με γλυκαιμικό οξύ: Ποιες είναι αυτές; Λευκό ψωμί, ζυμαρικά και κέικ. Όσο μπορείτε βγάλτε τις από το διαιτολόγιό σας και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σας.

Ζάχαρη: Ή αλλιώς ο “λευκός θάνατος” όπως χαρακτηρίζεται. Κρύβεται παντού και πρέπει όσο μπορείτε να την αποφεύγετε. Η μεγάλη συσσώρευση σακχάρων στο αίμα καταστρέφει το φυσικό κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να  κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές σε ρυτίδες και σημάδια!

Αλκοόλ: Μπορεί ένα ποτηράκι κρασί να κάνει καλό και στην καρδιά, αλλά η υπερκατανάλωση σίγουρα κάνει κακό στο δέρμα. Καταστρέφει το κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα πιο θαμπό, πιο εύθραυστο και πιο ευαίσθητο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο