Τελευταία Νέα

Το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα με ξεναγό ένα ρομπότ αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ανοίξει τις ψηφιακές του πύλες από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόταση δημιουργίας του πρώτου υβριδικού μουσείου τεχνολογίας με τη βοήθεια της ρομποτικής και της τεχνολογίας 5G σχεδιάζεται από τους ανθρώπους του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας, το οποίο θα προσκαλεί με έναν πρωτοποριακό τρόπο μεγάλους και μικρούς να γνωρίσουν την ιστορία της τεχνολογίας στην Ελλάδα μέσα από 10.000 εκθέματα που χρονολογούνται το 1900 μέχρι το 2000. 

Το «Ελληνικό Mουσείο Tεχνολογίας», ΕΜΤ, με τη σημερινή ονομασία του, είναι μετεξέλιξη του «Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», ΤΜΘ, που δραστηριοποιήθηκε κατά την περίοδο 1978 -2002 και προσέφερε στο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Αξιοσημείωτη δράση του είναι η ίδρυση το 2004 του Ιδρύματος ΚΔΕΜΤ – ΝΟΗΣΙΣ και η δημιουργία των κτιριακών του εγκαταστάσεων. 

 Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας σφράγισε τις πόρτες του το 2002 κλείνοντας μέσα στον ιδιόκτητο χώρο του πάνω από 4.500 τεχνολογικά και βιομηχανικά σπάνια εκθέματα. Το μουσείο κατά την λειτουργία του το επισκέφθηκαν 800.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Εδώ και 20 χρόνια παραμένει κλειστό κρύβοντας όλο τον τεχνολογικό πλούτο της Ελλάδας από το 1900 έως και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο