Τελευταία Νέα

Στη σύλληψη μιας γιατρού προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής αστυνομίας, με τη κατηγορία ότι χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές. Ανάμεσα στους αθλητές που τους χορηγήθηκαν αυτά τα σκευάσματα φέρεται να είναι και γνωστός Έλληνας μπασκετμπολίστας. 

Η γιατρός κατηγορείται, όπως διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της. 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι για να προωθήσει τα προϊόντα που χορηγούσε είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις. 

Οι θεραπείες αυτές είχαν σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης. 

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα: 

  • Mη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα, ντόπινγκ, με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ • φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ 
  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ 

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. 

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο