Τελευταία Νέα

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ΟΓΕ, εξαγγέλλει τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου 2022 με ανακοίνωση, η οποία παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ), καλεί κάθε γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, συνταξιούχο, νέα μητέρα, φοιτήτρια, μαθήτρια, να πάρει μέρος και να ενώσει τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησής της, με το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της Περιοχής μας, στη συγκέντρωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της 9ης Νοέμβρη, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10:30 το πρωί. 

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτηση σε συλλογική δράση και αγώνα. 

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια. Δεν δεχόμαστε να εργαζόμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια, χωρίς μέτρα υγείας & ασφάλειας, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας. 

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε δεκάωρα και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών μας, με το κύμα ακρίβειας να εξαϋλώνει το ήδη λειψό οικογενειακό εισόδημα. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα και τις ενισχύσεις της κυβέρνησης που εξανεμίζονται πριν καν εξαγγελθούν. Δεν δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο. Αρνούμαστε να προσαρμόζουμε τις ανάγκες μας στα μέτρα τους. 

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης». 

Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της προσαρμοστικότητας στην ανέχεια, εξαθλίωση και στη φτώχεια που μας επιβάλλουν, για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών ομίλων και εφοπλιστών. Αρνούμαστε να υποταχτούμε στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, με τα οποία έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, εμπλέκοντάς μας ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο. 

Οργανωμένα και συλλογικά διεκδικούμε: 

  • Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, σταθερή εργασία με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, με βάση την αύξηση του πληθωρισμού. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. 
  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας (άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων – δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί –δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια, στελεχωμένα με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό).  
  • Κανένας πλειστηριασμός, κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και θέσπιση μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής.» 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο