Τελευταία Νέα

 

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, Α.Κ.Ο.Λ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2022» του Δήμου Λεβαδέων, σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε., Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς , της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Λιβαδειάς ,της Τροχαίας Λιβαδειάς και όλων των τοπικών συλλόγων της πόλης προκηρύσσει τον «10ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Λιβαδειάς 2022» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λιβαδειά Βοιωτίας με αφετηρία & τερματισμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη-Πάρκο, με σκοπό της διοργάνωσης την παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου. 

Η ώρα εκκίνησης έχει οριστεί στις 9:30 και ώρα λήξης τερματισμού ημιμαραθωνίου στις 12:30, συνολική διάρκεια τρεις ώρες. 

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο θα διεξαχθούν επίσης ο Αγώνας 10.000 μ. ανδρών–γυναικών με ώρα εκκίνησης στις 9:35, ο Αγώνας 5.000 μ. ανδρών–γυναικών με ώρα εκκίνησης στις 9:40 και ο Αγώνας 2.000 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίων με ώρα εκκίνησης στις 9:45. 

Επισημαίνεται πως όλες οι διαδρομές είναι ασφάλτινες και όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από IAAF & AIMS και οι χρόνοι υπολογίζονται για συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου ενώ η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρία chronologe και το τσιπάκι θα δίνεται το Σάββατο 24-9-2022, από τις 17:00-22:00, καθώς και την Κυριακή 25/09/2022, από ώρα 07.00 μέχρι μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. 

Στον ημιμαραθώνιο δρόμο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν, όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2004 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι. 

Στον αγώνα των 10.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν, όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2005 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι. 

Στον αγώνα των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης και έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2007 και μεγαλύτεροι, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι. 

Στον αγώνα των 2.000 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2010 και μεγαλύτεροι μαθητές-τριες Γυμνασίων, με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη. 

Στους συμμετέχοντες παρέχονται ένα αμάνικο αντιανεμικό, Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αριθμός συμμετοχής, βαρύτιμο μετάλλιο για όσους τερματίσουν και απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα ενώ για τους συμμετέχοντες στον αγώνα 2000μ για μαθητές Γυμνασίων παρέχονται αριθμός συμμετοχής, μετάλλιο ημιμαραθώνιου για τους 3 πρώτους νικητές/τριες και μετάλλιο για όσους τερματίσουν. 

Κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου αγώνα, θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό σε πέντε σταθμούς : στο 4ο, 8ο, 10ο, 19ο χιλιόμετρο και σε δύο σταθμούς στο 13ο & 16ο χιλιόμετρο ισοτονικά υγρά, φρούτα . 

Κατά τη διάρκεια των 10.000 μέτρων, θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό σε δύο σταθμούς: στο 3ο και στο 8ο χιλιόμετρο και σε ένα σταθμό στο 5ο χιλιόμετρο ισοτονικά υγρά και φρούτα.  

Στα 5.000 μέτρα θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό, στο 3ο χιλιόμετρο. Στην Αφετηρία – Τερματισμό θα υπάρχουν νερά ,φρούτα για όλους τους αθλητές.

Νικητές σ’ όλους τους αγώνες ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι αθλητές-τριες, ξεχωριστά άνδρες – γυναίκες στον Ημιμαραθώνιο και στα αγωνίσματα των 10 & 5 λμ. 

Οι ατομικές συμμετοχές μπορούν να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://trofonios.akol.gr/ & https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx? h=27f5992cac7a4cdc92cc82e2ef41e340&l=GR

Τα έξοδα συμμετοχής ανέρχονται στα 15,00 € ανά άτομο για συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο, στα 12,00 € ανά άτομο για συμμετοχή στον αγώνα των 10 χλμ. αλλά και των 5χλμ. Ενώ το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 2.000 μ. είναι δωρεάν. 

Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας, Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη, σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν, 15 Σεπτεμβρίου 2022, με επιβάρυνση 2,00 ευρώ ενώ η αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλητή ή αθλήτρια μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή. 

Μετά το πέρας 3 ημερών, αν δεν γίνει πληρωμή της συμμετοχής, η εγγραφή διαγράφεται και θα πρέπει εκ νέου να επαναληφθεί η διαδικασία. 

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 08/08/2022 και λήξης την Τετάρτη 21/09/2022 ώρα 22.00. Για την αποφυγή συνωστισμού καμία εγγραφή δεν θα γίνει την ημέρα του αγώνα.  

Μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας και ώρας, δεν θα γίνονται εγγραφές. Στις διατάξεις για όλα τα αγωνίσματα ισχύουν: 

 Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη ελεγχόμενη από τη διοργάνωση διαδρομή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους. 

 Εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. 

 Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού για τους αγώνες δρόμου. Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων. 

 Υπεύθυνοι για τη συλλογή των δηλώσεων συμμετοχής και των υπεύθυνων δηλώσεων υγείας των συμμετεχόντων είναι η γραμματεία των αγώνων που θα βρίσκεται στην αφετηρία. 

 Η αποστολή της υπογεγραμμένης φόρμας συμμετοχής στο site θεωρείται και ως υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και ως εκ τούτου δεν θα απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση πριν την έναρξη των αγώνων. 

 Οι τρεις πρώτοι όλων των κατηγοριών, μετά τον τερματισμό τους, οφείλουν να παραμείνουν κοντά στη γραμματεία, για την παραλαβή των επάθλων που θα γίνουν στις 12:45. 

 Φύλαξη προσωπικών ειδών: Κοντά στην Εκκίνηση/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα. 

 Αποδυτήρια – Τουαλέτες: Στο χώρο των εκκινήσεων υπάρχουν τουαλέτες και χώρος για την αλλαγή των ρούχων σας. 

 Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.  Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα μετά την έναρξη των εγγραφών θα υπάρξει επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής, πλην των τραπεζικών εξόδων ή η δυνατότητα μεταφοράς στην επόμενη διοργάνωση για όποιον η όποια το επιθυμεί. 

 Ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας, που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού των αθλητών όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.  Όλοι οι αγώνες καλύπτονται πλήρως, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με την παρουσία ασθενοφόρου. 

Στον τερματισμό θα υπάρχει χώρος αποθεραπείας από το Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. 

Τονίζεται πως η οργανωτική επιτροπή, αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid -19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα.Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο των κριτών, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

Για τη μετακίνηση ενδιαφερομένων ισχύει η μεταφορά Αθήνα – Λιβαδειά και επιστροφή από ΚΤΕΛ Λιβαδειάς ή τραίνο με αφετηρία τον σταθμό ΚΤΕΛ στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, όσον αφορά στη μετακίνησή τους στα τηλέφωνα Αθήνα – 2108317173 & Λιβαδειά – 2261028336, στο κινητό 6932222453, Χρήστο Πολατσίδη σχετικά με τα διαδικαστικά διενέργειας των αγώνων ενώ για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές στο κινητό 6978400753, Κατερίνα Κομνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο