Τελευταία Νέα

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς βρίσκεται από σήμερα στο Βερολίνο, συμμετέχοντας ως βασικός εισηγητής σε ημερίδα που οργανώνει η κοινοβουλευτική ομάδα του DIE LINKE στην γερμανική βουλή.

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα αποζημίωσης για την Σφαγή του Διστόμου και γενικά των διεκδικήσεων των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα για τα εγκλήματα της περιόδου 1941-1944, ουδέποτε το θέμα των ηθικών και νομικών υποχρεώσεων της Γερμανίας έχει τεθεί στην ατζέντα της εσωτερικής της πολιτικής σκηνής.

Ο Γιάννης Σταθάς που θα επιχειρήσει μία σφαιρική παρουσίαση των διεκδικήσεων, προς κατανόηση από γερμανικής πλευράς της δίκαιης, ηθικής και νομικής απαίτησης της Ελλάδας για δικαιοσύνη, δήλωσε σχετικά…

 

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα και συνέχεια του αγώνα του ελληνικού λαού, της δικαστικής διεκδίκησης που ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης για τα θύματα του Διστόμου, του αγώνα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών με πρωτεργάτη τον Μανώλη Γλέζο, καθώς και του πρόσφατου ομόφωνου ψηφίσματος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Χαιρετίζουμε την κίνηση του αριστερού κόμματος DIE LINKE και καλούμε την γερμανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος.

Απαιτούμε δεν επαιτούμε.

Πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι κάνουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να πληρώσουν όσα χρόνια και αν περάσουν. Και η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα των Ναζί».

 

Η εκδήλωση στη Γερμανική Βουλή είναι προγραμματισμένη γι αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο