Τελευταία Νέα

 

Το Σωματείο των εργαζομένων Unipakhellas, εκφράζοντας απέραντη οργή για τον το εργατικό ατύχημα του 48χρονου στην Αταλάντη, το οποίο σημειώθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, δημοσιεύει ανακοίνωση, η οποία παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα στο εργοστάσιο που δουλεύουμε στη Unipakhellas. Ο συνάδελφος μας δουλεύοντας την πρωινή βάρδια, πιάστηκε το χέρι του στα κινούμενα μέρη της μηχανής πάνω στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολύ σοβαρά το χέρι του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λαμίας. 

Με παρόμοιο τρόπο έχουν ξαναγίνει στον παρελθόν εργατικά ατυχήματα πάνω στις μηχανές. Αυτή τη στιγμή η μηχανή είναι κλειστή, εκτός λειτουργίας. 

Το σωματείο μας είχε άμεση παρέμβαση για το συμβάν στην εργοδοσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να προσφερθεί στον συνάδερφο μας ή καλύτερη δυνατή περίθαλψη του και για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην σακατευόμαστε εν ώρα εργασίας. 

Απαιτήσαμε: 

  • Να μεταφερθεί ο συνάδερφος μας στο ΚΑΤ, και η επιχείρηση να αναλάβει το κόστος για να καλυφθούν τα έξοδα της οικογένειας του που θα τον συνοδέψει και θα διαμείνει μαζί του για όσο χρειαστεί. 
  • Καλέσαμε άμεσα τους εκλεκτικούς μηχανισμούς να βρεθούν στον χώρο για να βγει το πόρισμα και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά μας. 
  • Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε να βγαίνουμε τσακισμένοι από την δουλειά εν ώρα εργασίας για να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Απαιτούμε να παίρνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλα τα πόστα. Αυτή είναι η προτεραιότητα για εμάς. 
  • Είμαστε στο πλευρό τού συναδέρφου μας και της οικογένειας του για ό,τι χρειαστεί. Ευχόμαστε στο συνάδερφο μας περαστικά, να γίνει καλά και να επιστρέψει σιδερένιος μαζί μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο