Τελευταία Νέα

Οι Σύλλογοι Μεσσαπίων: 

  • Οικολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Άτταλης 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης 
  • Χορευτικός Σύλλογος Μακρυκάπας 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνας 

απευθύνουν κάλεσμα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 στο Στρόγγυλο, Παραλία Χαλκίδας, για την κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ, το οποίο παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσιο: 

«Όλοι εμείς οι σύλλογοι και οι κάτοικοι που ζούμε, δουλεύουμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτόν τον τόπο: 

  • Δεν ανεχόμαστε να γεμίσουν οι βουνοκορφές μας με ανεμογεννήτριες ή άλλες μορφές ΑΠΕ και να καταστρέψουν τα βουνά μας, 
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο να αφήνουμε τα βουνά μας να καίγονται σχεδόν κάθε χρόνο, Δεν ανεχόμαστε να φοβόμαστε με την πρώτη ψιχάλα μην πλημμυρίσουμε, Δεν ανεχόμαστε άλλο να ξεμένουμε από νερό στα σπίτια μας και να πίνουμε αμφίβολης ποιότητας νερό, ενώ έχουμε τις πηγές της Δίρφυς. 

Για όλα αυτά που βιώνουμε δε φταίνε «ο κακός μας ο καιρός», η «άτυχη στιγμή», η κλιματική αλλαγή, η «ατομική ευθύνη», η βιομηχανοποιημένη παραγωγή…. 

Φταίει το γεγονός πώς το φυσικό περιβάλλον αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος των λίγων με ευθύνη των Κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Για αυτό και παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται πιο ήπιες μορφές ενέργειας, ΟΥΤΕ το περιβάλλον προστατεύεται, ΟΥΤΕ οικονομική ανάπτυξη υπάρχει για τα νοικοκυριά μας, ΟΥΤΕ φθηνό ρεύμα πληρώνουμε. 

Η «πράσινη ανάπτυξη» είναι οικονομική ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δε μπορεί να υπάρξει «ενεργειακή δημοκρατία» γιατί όσο την ενέργεια την έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυτή θα ακριβαίνει και θα γίνεται απλησίαστη για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι λογαριασμοί ρεύματος που προκαλούν ίλιγγο σε όλους μας αυτή την περίοδο οφείλονται ακριβώς στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, είναι η άλλη όψη της καταπάτησης προστατευόμενων περιοχών από επιχειρηματικούς ομίλους, είναι η άλλη όψη της υπερσυσσώρευσης ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια. 

Πονάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τη φύση, θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια. 

Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον! 

Για αυτό παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και διεκδικούμε: 

  • Να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα ή φωτοβολταϊκά στην οροσειρά της Δίρφυς. Να μην παραδοθούν τα δάση και τα βουνά της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους! Να σταματήσει κάθε διαδικασία αδειοδότησης, να μην ξεκινήσουν εργασίες. 
  • Κατάργηση του σημερινού νομοθετικού πλαισίου για τις ΑΠΕ και των περιβαλλοντοκτόνων νόμων.
  • Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά σπίτια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες με δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του «Πράσινου» τέλους, των δημοτικών και άλλων τελών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς. 
  • Σύγχρονο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και πρόσληψη επαρκούς, μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία και τη συντήρηση του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο