Τελευταία Νέα

Σημαντικά χρηματικά ποσά αποσπούσε από ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, συμμορία τεσσάρων Ελλήνων δραστών, πείθοντάς τους να καταβάλουν μέρος του συμφωνηθέντος αντιτίμου ως προκαταβολή, χωρίς ποτέ να παραλαμβάνουν τα εν λόγω οχήματα.

 

Η εξιχνίαση των περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών που αφορούσαν σε ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, προέκυψε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων 2 ανδρών και 2 γυναικών, Ελληνικής καταγωγής, για σύσταση συμμορίας και τετελεσμένες ή σε απόπειρα απάτες… κατ’ εξακολούθηση.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου του 2019, προβαίνοντας στην ανάρτηση ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων σε ιστότοπους, πείθοντας στη συνέχεια, τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέτουν σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.

 

Με αυτό τον τρόπο, απέσπασαν χρονικό διάστημα μόλις 2 μηνών και από πέντε περιπτώσεις απάτης, το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ. Ενώ σε μία ακόμη περίπτωση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το ποσό των 14.500 ευρώ.

 

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο