Τελευταία Νέα

Το θολό τοπίο που δημιούργησαν δημοσιεύματα για επιβολή προστίμων σε αγρότες που δεν τηρούσαν Βιβλία Προσωπικού στη Θεσσαλία, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει από Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ανέφερε ότι Βιβλίο Προσωπικού πρέπει να έχουν οι αγρότες – εργοδότες που απασχολούν:

α. Αλιεργάτες με σχέση ή σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε έναν ή περισσότερους εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των αλιεργατών πολιτών τρίτων χωρών του ν. 4251/2014 (Α΄ 80), που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 40 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

β. Μετακλητούς πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι, σύμφωνα με το ν. 4251/2014, προσκαλούνται από εργοδότες με σκοπό την απασχόληση σε αγροτικές εργασίες και ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 40 του ν. 4387/2016.

Σχετικά με την απασχόληση των εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο, ο κ. Βρούτσης σημείωσε στην απάντησή του ότι το ζήτημα της βελτιστοποίησης του νομοθετικού πλαισίου του εργοσήμου είναι σε διαρκή επεξεργασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο