Τελευταία Νέα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε η δράση: «Πιλοτικά / Οριζόντια Εργαλεία για την υποστήριξη της Προσαρμογής των τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές τις αλλαγές του ανταγωνισμού και στις ευκαιρίες της ΒΑΑ/ΟΧΕ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και
υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων».
Φυσικό αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία και λειτουργία μηχανισμού υποστήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον Δήμο Λαμιέων. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η παροχή υπηρεσιών από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και η ανάπτυξη ηλεκτρονικών εργαλείων ανοικτής πρόσβασης για την αναδιάρθρωση και προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού, τις παραγωγικές και τεχνολογικές εξελίξεις.
Επισημαίνεται, ότι η δράση καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως επιχείρησης ή κλάδου παραγωγής, ενώ δεν επιτρέπει την επιλεκτική μεταχείριση καμίας επιχείρησης ή κλάδου επιχειρήσεων. Αντιθέτως, όλες οι έρευνες που θα γίνουν και τα αποτελέσματά τους θα είναι «ανοιχτά» προς χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 540.000 ευρώ. Τελικός δικαιούχος της δράσης είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΕ «Αμφικτυονίες» και το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο