Τελευταία Νέα

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022, με την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργου αναμόρφωσης της πόλης της Χαλκίδας.

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού εντάχθηκαν οι πράξεις:

 

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΔ. 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς». Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 4.848.600€, εκ των οποίων η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.200.000€.

 

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ (ΚΟΜΒΟΣ “ΔΑΡΙΓΚ” ΕΩΣ ΚΟΜΒΟΣ “ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ”) ΧΑΛΚΙΔΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προαγωγή των βιώσιμων μεταφορών και εξάλειψη των σημείων συμφόρησης σε υποδομές βασικών δικτύων». Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 2.097.000€, εκ των οποίων η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 800.000€.

Προβλέπονται δαπάνες και για αρχαιολογικές εργασίες, ενώ το υπολειπόμενο ποσό, το οποίο ενδέχεται να απομείνει μετά την έκπτωση που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα καλυφθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων.

 

Αντικείμενο των έργων είναι η συνολική ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης ως τον κόμβο Αγ. Στεφάνου και παράλληλα η κατασκευή ποδηλατικής διαδρομής.

 

Συγκεκριμένα, προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης πλακοστρώσεων, διαπλάτυνσης πεζοδρομίων, δημιουργίας ποδηλατικής διαδρομής, αντικατάστασης οδοστρώματος, ανάπλασης της διαχωριστικής νησίδας, οριοθέτησης χώρων στάθμευσης, αναβάθμισης και νέας φύτευσης πράσινου, όπως και εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων.

 

 

Μετά τις ανακοινώσεις, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν την εξέλιξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας.

 

Το έργο: «Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας», έχει συμβατικό προϋπολογισμό 7.400.000 €. Οι εργασίες εκτελούνται από τον Δήμο Χαλκιδέων με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 3.000.000€ και σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να αναδείξουν το -χαρακτηρισμένο ως μνημείο- κτίσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο