Τελευταία Νέα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού διοργάνωσε, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021,  βιωματική – επιμορφωτική δράση ενημέρωσης σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κας Νιάρχου Ελένης, σε εκπαιδευτικούς – επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Η δράση ενημέρωσης αφορούσε τον ρόλο του ΦΔΕΔΠ για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής αρμοδιότητάς του, το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «Natura 2000» αλλά και τα σημαντικά είδη χαρακτηρισμού χλωρίδας, πανίδας και τύπων οικοτόπων που συναντάμε στον Παρνασσό. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε μονοπάτι ξεκινώντας από τη θέση «Βαρκό» και καταλήγοντας στη θέση «Ίταμος».

Στελέχη του ΦΔ κατά τη διάρκεια διάσχισης του μονοπατιού, περνώντας μέσα από ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο έλατα (Α. cephalonica), διάκενα δάσους και έντονους γεωμορφολογικούς σχηματισμούς, ενημέρωναν, επίσης, τους εκπαιδευτικούς για την έντονη γεωμορφολογία και γεωλογία του Παρνασσού, αλλά και τα μονοπάτια μέσα από τα οποία μπορεί να γνωρίσει κανείς την απερίγραπτη ομορφιά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο