Τελευταία Νέα

Τέσσερα περιστατικά εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου με θύματα γιατρούς στη Ρόδο, την Κάλυμνο και την Καλαμάτα εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι εντόπισαν έναν από αυτούς που καρπώθηκαν τα χρήματα των λογαριασμών τους. Πρόκειται για έναν 27χρονο Πακιστανό που θεωρείται μέλος οργανωμένης σπείρας!

Ο νεαρός αλλοδαπός είχε συλληφθεί στις 28 Ιανουαρίου μέσα σε τράπεζα στη Ρόδο, όπου είχε πάει για να αντικαταστήσει μια κάρτα αναλήψεων και στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα κινητό με δύο κάρτες SIM, 1.100 ευρώ και τέσσερις τραπεζικές κάρτες με ονόματα ομοεθνών του. Επιπλέον, είχαν κατασχεθεί τραπεζικά έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.

Από την άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου και την έρευνα που ολοκληρώθηκε τώρα, προέκυψε ότι στις 9 Ιανουαρίου ο 27χρονος είχε καταθέσει στον λογαριασμό του το ποσό των 2.998 ευρώ που προερχόταν από την απάτη σε βάρος μιας γιατρού στην Καλαμάτα, η οποία είχε καταγγείλει στην Ασφάλεια ότι άγνωστοι εξασφάλισαν τους κωδικούς της και της είχαν αποσπάσει συνολικά 15.000 ευρώ! Ένα μέρος από τα χρήματα διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφερθεί στους λογαριασμούς δυο Ελλήνων, οι οποίοι την ίδια ημέρα είχαν κάνει ανάληψη από ΑΤΜ.

Στις 23 Ιανουαρίου, άλλη μια γιατρός κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Καλυμνίων ότι έπεσε θύμα απάτης από άγνωστο, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και μετέφερε από τον λογαριασμό της 24.156 ευρώ μέσω τραπεζικής εφαρμογής. Την ίδια ημέρα μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό της γιατρού σε αυτόν του Πακιστανού 2.980 ευρώ και αμέσως έκανε ανάληψη μέσω ΑΤΜ.

Η σπείρα προσπάθησε να αποσπάσει τους κωδικούς web banking άλλων δυο γιατρών στη Ρόδο στις 16 και στις 20 Ιανουαρίου, αλλά τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο