Τελευταία Νέα

Τον Δεκέμβριο του 1855 η Ελλάδα είναι ανάστατη: Εβδομήντα παλικάρια με επικεφαλής τους πιο άγριους και διαβόητους λήσταρχους της εποχής χτυπούν τη Χαλκίδα, ληστεύουν το αρχοντικό του δημάρχου Νικολού Βουδούρη και απαγάγουν τρία μέλη της οικογένειάς του. Η πρωτοφανής ληστρική επιχείρηση κινητοποιεί τους διωκτικούς μηχανισμούς και ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό εξαπολύεται στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.

Η τραγωδία που εξελίσσεται χαράζει μια αμφίσημη γραμμή ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα και δίνει την ευκαιρία στον Δημήτρη Λάμπρου να αναπλάσει παραστατικά την Ελλάδα της εποχής του Όθωνα και ειδικότερα την περίοδο που ονομάστηκε Ληστοκρατία.
Ο Νταβέλης, ο Κακαράπης και ο Καλαμπαλίκης, η Σκεύω Βουδούρη, ο Πέτρος Καλογερόπουλος, αλλά και οι επινοημένοι από την πένα του συγγραφέα ήρωες του ιστορικού μυθιστορήματος «Ο σύντομος χειμώνας της ληστοκρατίας» συνθέτουν ένα ψηφιδωτό που κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μμ, στο βιβλιοπωλείο «Πορθμός» στη Χαλκίδα. Θα μιλήσουν οι:
-Γιώτα Πούλου, δήμαρχος Λεβαδέων
-Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
-Κώστας Μπαϊρακτάρης, δάσκαλος – συγγραφέας
-Δημήτρης Λάμπρου, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Συντονίζει η Κατερίνα Γιαμά, δημοσιογράφος – συγγραφέας.

15356715_1327177220678418_3010779445010035166_n

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο