Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κλήθηκε και συμμετείχε στο «Olympia Forum III», το οποίο διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο και συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. 

Σε ερώτηση για την τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: 

  • Παρουσίασε το πολυσύνθετο τουριστικό προφίλ της Στερεάς Ελλάδας με τους Δελφούς, τις Θερμοπύλες, με φυσικές ομορφιές και προορισμούς για όλο το χρόνο, από τα Χιονοδρομικά Κέντρα του Παρνασσού και του Βελουχίου μέχρι τις παραλίες και τα θρησκευτικά προσκυνήματα. 
  • Ανέπτυξε τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια για την τουριστική ανάπτυξη, σε επίπεδο προβολής, κινήτρων και υποστηρικτικών υποδομών. 
  • Επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις της χώρας στην ποσοστιαία αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και των εισπράξεων. 
  • Σε ερώτηση για τις καινοτόμες στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης τις οποίες εφαρμόζει, απαρίθμησε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων.  

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως: 

  • Υλοποιούνται 15 έργα σύμπραξης επιχειρήσεων – ερευνητικών φορέων στο πλαίσιο της RIS3 (Περιφερειακή Στρατηγική για την Έρευνα & Καινοτομία). Πρόκειται για καινοτόμα ερευνητικά σχέδια στα οποία συμμετέχουν συνολικά 20 επιχειρήσεις, 10 εργαστήρια 6 Πανεπιστημίων και 3 ερευνητικοί φορείς. 
  • Σχεδιάστηκε και οδεύει προς υλοποίηση η ΟΧΕ Ασωπού – Οινοφύτων, με προϋπολογισμό περίπου 300 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και τη διαμόρφωση του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.
  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ίσως ο πρώτος δημόσιος οργανισμός της χώρας που εφάρμοσε την ηλεκτρονική υπογραφή και διακίνηση εγγράφων, τις τηλεδιασκέψεις, την πλήρη ψηφιοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και παρόμοιες διαδικτυακές διαδικασίες, πριν και από την «ψηφιακή βόμβα Πιερρακάκη», όπως χαρακτήρισε το σύνολο των καινοτόμων εφαρμογών, τις οποίες σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
  • Υλοποιούνται δράσεις στο χώρο της Παιδείας, για την προώθηση της διττής τεχνολογικής εκπαίδευσης κλπ. 
  • Μνημόνευσε και συνεχάρη τους τρεις μαθητές Λυκείου της Χαλκίδας, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην Ολυμπιακή Ρομποτική Πληροφορικής στην Ελλάδα και εξασφάλισαν θέση για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξάγεται τις επόμενες μέρες στη Γερμανία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο