Τελευταία Νέα

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές και φθορές σε φωτοβολταϊκά πάρκα, μετά από  έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίες διαπράχθηκαν σε ευρύτερες περιοχές του Ορχομενού Βοιωτίας. 

Συγκεκριμένα και όπως προέκυψε από τηνπροανακριτική διαδικασία, οι δράστες τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου του 2021, είχαν οργανωθεί σε ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα. 

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθώς είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας για παρόμοια αδικήματα, αλλά διερευνώνται τα στοιχεία δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. 

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 26-06 έως και 16-09-2021, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά τεσσάρων κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιοκτησίας εταιρειών ή ιδιωτών, στις περιοχές Ακραίφνιο, Κωπαΐδα και Λαπέϊκα του Δήμου Ορχομενού. 

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και των φθορών που προκάλεσαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 37.800 ευρώ. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο