Τελευταία Νέα

Είναι αλήθεια ότι η εποχή που ζούμε δεν αφήνει τα περιθώρια να χαρούμε πολύ για μια θετική στιγμή που έχουμε. Ωστόσο αυτό εξαρτάται κι από τον χαρακτήρα του καθένα. Αν νιώθετε ότι σας έχει πάρει από κάτω η όλη κατάσταση και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσάρεστη διάθεση, τότε δεν έχετε παρά να φάτε! Ναι, σωστά διαβάσατε. Αν τρώτε σωστά και υγιεινά, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών, έχετε πολλές πιθανότητες να νιώσετε ευτυχισμένη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που έχει δημοσιευτεί παλιότερα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες σε έρευνα που έγινε σε περίπου 1.000 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, όσοι καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες ποσότητες φρούτων ή λαχανικών την ημέρα τείνουν να είναι περισσότερο αισιόδοξοι και χαρούμενοι από εκείνους που αντιστοίχως τρώνε δύο ή λιγότερες τέτοιες μερίδες. Επιπλέον έχουν και λιγότερο άγχος στην καθημερινότητά τους.

«Τα άτομα που ήταν περισσότερο αισιόδοξα έτειναν να έχουν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών όπως η β-καροτίνη», σημειώνει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας Τζούλια Μπόεμ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο