Τελευταία Νέα

 

Ο ήλιος καίει γι’ αυτό και τα αντηλιακά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Σίγουρα πολλές από μας όταν ανοίγουμε τις τσάντες θαλάσσης, βρίσκουμε περσινά αντηλιακά τα οποία πολλές φορές  αντί να τα πετάξουμε τα χρησιμοποιούμε. Είναι όμως σωστό αυτό; Μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στην επιδερμίδα μας; Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις απαντήσεις τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα σε σχέση με το παλιό αντηλιακό: Η αλλοίωσή της σύστασής του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απλώνεται ομοιόμορφα στο κορμί μας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα.

Ενα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν δηλαδή η επιδερμίδα κοκκινίζει με το παραμικρό και είναι ανοιχτόχρωμη, καλύτερα να αγοράσεις καινούριο για να μην έχεις πρόβλημα και τρέχεις στους δερματολόγους.
Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο