Τελευταία Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

Η περιφορά του Επιταφίου με τους υπέροχους ύμνους αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα του Θείου Πάθους. Ο Επιτάφιος στολίζεται σε κάθε ενορία αλλά θέλει τον τρόπο του. Ας δούμε πώς, ας κάνουμε μια βόλτα στις εκκλησιές της Βοιωτίας.

 

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

Βαθύ μωβ με κόκκινες πινελιές και λευκή βάση με χρυσίζουσα ταινία. Ισως ο συνδυασμός να μην είναι αρμονικός αλλά τα επιμέρους στοιχεία είναι πρωτότυπα και αισθητικά άρτια.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΑΣ

Λευκό με  πλούσιες ανθοδέσμες που κρύβουν ίσως συμβολισμούς. Αξιοσημείωτη ισορροπία και ευλαβική λιτότητα. Ωραίο τελικό αποτέλεσματα.

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΑΥΛΕΙΑ

Περίτεχνος σε τόνους του λευκού και του μωβ με λιλά λεπτομέρειες. Αρχοντικός old fashion, με τα χρυσάνθεμα να κυριαρχούν και τις χάντρες.

 

 

 

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΗΒΑΣ

Σομόν, γκόλντεν και λευκό, μεγαλοπρεπής και επιβλητικός ίσως λίγο περισσότερο από όσο χρειαζόταν.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΟΚΡΙΔΑ

Λευκό, μωβ και πράσινο, καλλωπισμένος με μεράκι και με ενδιαφέρουσες στυλιστικές παρεκβάσεις.

 

 

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ

Ανθοδέσμες στο πράσινο, το λευκό και το μωβ, μινιμαλισμός με εμφανή ξύλα, ενδιαφέρων αλλά όχι απαραίτητα ταιριαστός ο τρούλος.

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΟΡΝΕΡΙΟΥ

Τα κυρίαρχα μωβ, λευκά και πράσινα με πρωτοκαθεδρία του purple σε μια ωραία σύνθεση που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Βιολέτες διπλές μωβ και άσπρες συνδυασμένες με τέχνη και αισθητική παράγουν ομορφιά.

 

 

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Λευκό με αποχρώσεις του μωβ και πινελιές εμπνευσμένες διαμορφώνουν ένα αρμονικό σύνολο ταιριαστό και με τη βάση.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Μια ακόμη επιτυχημένη σύνθεση με μια ανοιξιάτικη θλίψη διάχυτη. Οι βιολέτες, τα τριαντάφυλλα, οι πασχαλιές, και η γυψόφιλη έχουν την τιμητική τους αλλά ο συνδυασμός είναι που κάνει τη διαφορά.

 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ

Πράσινο, λευκό και λιλά σε αναλογικούς και συμβολικούς συνδυασμούς παράγουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ολόλευκος, με την πορφύρα στη βάση και ανθοστοιχίες καλλωπιστικές κατορθώνει να τραβήξει τα βλέμματα παρά τη λιτή συνοχή του ή ίσως λόγω αυτής.

 

ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Κι αυτός λευκός με κατακκόκινες πληγές, ωραίες και πρωτότυπες στροφές και κάπως φορτωμένη βάση. Ισως υπερβολικός ο τρούλος.

 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίτρινο και πορτοκαλί πλαισιώνουν τον λευκό κορμό με σοφά τοποθετημένες ανθοστοιχίες. Το αποτελέσμα; Πολύ όμορφο και ξεχωριστό.

ΑΚΡΙΑΦΝΙΟ

Πρωτότυπος, με ωραίους συνδυασμούς και με μια εντυπωσιακή σύζευξη του κίτρινου με το γαλάζιο. Αν δεν σας φαίνεται βαρυφορτωμένος τότε είναι πολύ καλός.

 

 

ΑΝΤΙΚΥΡΑ

Απέριττος, λευκός και όμορφος. Συνδυασμοί εξαιρετικοί χωρίς υπερβολές.

 

ΑΣΚΡΗ

Με τα λευκά τριαντάφυλλα να δίνουν τον τόνο και το ξύλο να αποκαλύπτεται σε καλόγουστες δόσεις αποδεικνύει ότι μαι ισορροπημένη σύνθεση δεν χρειάζεται πολλά μέσα.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΘΗΒΑ

Μια εντυπωσιακή σύνθεση, στιβαρή, λυπημένη και σταθμισμένη ώστε να προκαλεί το θείο δέος. Ισως ο μωβ σταυρός να είναι πολύ μεγάλος.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Αρχοντικός, με λιτά σύμβολα που επιτελούν και διακοσμητικό ρόλο, εξαιρετική βάση και ενδιαφέρουσα στέψη. Ωραίος.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Εξαιρετική η επίστεψη, απέριττος με το πράσινο σύμβολο στο κέντρο και πορφυρή κεντητή βάση.

 

 

ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙ

Επιστροφή το ωραίο λευκό με προρφυρή βάση και μωβ επίστεψη. Ανθοδέσμες ομορφαίνουν το τελικό αποτέλεσμα, με μαργαρίτες λευκές σε μπουκετάκια,  ζερμπέρες. ορχιδέες πολλές σε αποχρώσεις μωβ…. γυψοφύλλη, λευκή και μωβ. Πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Με ανθοδέσμες στις γωνίες ν και το λευκό να δίνει τον τόνο, ένα σταυρό να θυμίζει το μαρτύριο και αξιοσημείωτη δουλειά στον τρούλο μπορούμε να πούμε ότι ο Επιτάφιος της Μητρόπολης της Λιβαδειάς κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙ

Ιιδιότυπη σύνθεση σε δύο επίπεδα. Κόκκινο και πράσινο το πάνω λευκόχρυσο το κάτω. Εχει το ενδιαφέρον του αλλά όχι μεγάλη ισορροπία.

 

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Με όλα τα άνθη της άνοιξης και με τα κεριά στην κορυφή είναι ένας πλούσιος επιτάφιος, σε πνευματικότητα, σε φύση, σε ελπίδα.

 

ΠΥΛΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Πρωτότυπος, ανθοφόρος και κάπως βαρύς. Παράταιρη η βάση.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Εξαιρετικά ζυγισμένος, με μια χρωματική παλέτα της χαρμολύπης καθευατήν, με τα βυζαντινά ενθύμια της δόξας και με την αυτοκρατορική προφύρα στη βάση να συνέχει τη εικαστική σύλληψη. Πολύ καλός.

 

ΣΤΕΙΡΙ

Κι αυτή ενδιαφέρουσα λιτή σύνθεση με στολισμό περίτεχνο αλλά αποτέλεσμα κατανοητό. Η λεπτομέρεια με τον σελιδοδείκτη στο Ευαγγέλιο δίνει πόντους.

 

ΣΩΛΗΝΑΡΙ

Μια αγκαλιά υπέροχα λουλούδια πάνω σε λευκό πλαίσιο σαν την αγκαλιά Εκείνου που ανοίγει για όλους.

 

ΖΕΡΙΚΙ

Απέρριτος ίσως ημιτελής, ωραίος φαίνεται.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

Εξαιρετική λεπτοδουλειά στα μωβ, λευκά και πράσινα. Τα χρυσάνθεμα, η φτέρη και ο αμάραντος μαζί με τη σατέν βάση δίνουν ωραίο αποτέλεσμα.

 

ΑΝΑΛΗΨΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το πορτοκαλί με το λευκό δημιουργούν αποχρώσεις σπάνιες και το ξύλο θερμαίνει την όψη. Ωραίος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο