Τελευταία Νέα

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων καταδικάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής για διατήρηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και φόρων στον Δήμο στα περσινά επίπεδα ως προκλητική και απαράδεκτη. Συκγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η οποία παρατίθεται συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια, αναφέρει: 

«Η απόφαση της δημοτικής αρχής για διατήρηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και φόρων στον Δήμο μας στα περσινά επίπεδα είναι προκλητική και απαράδεκτη. 

Είναι μια απόφαση σε συνέχεια παλαιότερων τις οποίες είχαμε καταδικάσει και απορρίψει.  Τα τέλη ηλεκτροφωτισμού αυξήθηκαν το 2014 κατά 44%.ενώ το 2019 αυξήθηκαν ξανά κατά 27%.  

Οι δημότες καλούνται να πληρώσουν για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης , πρασίνου κλπ.  

Η φοροεπιδρομή του Δήμου συνεχίζεται και προστιθέμενη σε εκείνη του κεντρικού Κράτους, τσακίζει το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών .  

Η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, μειώνεται συνεχώς για να στηρίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η λαϊκή κατοικία υφαρπάζεται κοροϊδεύοντας τον λαό με ξεροκόμματα εξαθλίωσης(«καλάθι του νοικοκυριού», επιδόματα πείνας κτλ). 

Το προσωπικό του Δήμου μειώνεται συνεχώς και δεν επαρκεί , ενώ επικρατούν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο ( οκτάμηνες συμβάσεις), χωρίς να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες υπηρεσιών προς τους δημότες. 

Η ακρίβεια στα ενοίκια ,στους λογαριασμούς ηλεκτρικού , στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής αδειάζει το πορτοφόλι των δημοτών μας, που ζουν με καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, με διαλυμένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.  

Η δημοτική αρχή, βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και εφαρμόζει κατά γράμμα τις υποδείξεις της που φορτώνουν τον λαό με χρέη και απαιτήσεις δυσβάστακτες, αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα συμπληρωματική χρηματοδότηση  

Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι επιβαρύνονται με υπέρογκους φόρους εισοδήματος, έμμεσους φόρους ΕΝΦΙΑ, κ.τ.λ. γιατί να πληρώνουν και για υπηρεσίες των Δήμων που θα έπρεπε να χρηματοδοτεί το κεντρικό κράτος;  

Καταψηφίσαμε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που εξακολουθεί να λειτουργεί το Δήμο ως φοροεισπράκτορα  

Ο λαός μας έχει ματώσει αρκετά. Συνεχίζει να θυσιάζει το εισόδημά του, την υγεία του, τη μόρφωση των παιδιών του, χωρίς αντίκρισμα στη ζωή του! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό». Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για όλα τα νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες κατά 50%. με στόχο την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα. 
  • Απαλλαγή για ανέργους, πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους , ΑΜΕΑ. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο