Τελευταία Νέα

Μετά τα «κορωνοπάρτι» σε πλατείες και δημόσιους χώρους, οι νέοι δίνουν ραντεβού για μεταμεσονύχτια διασκέδαση σε χώρους Πανεπιστημίων, όπου συνωστίζονται χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας για την διασπορά του κορωνοϊού. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ είναι οι ημέρες για τα «κορωνοπάρτι», που γνωστοποιούνται κυρίως από τα social media.
Οι φοιτητές κουβαλούν στα σακίδια τους ποτά και ηχεία που συνδέουν με τα κινητά τους για να ακούν μουσική και συναντιούνται σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά το κλείσιμο των μπαρ στις 12, για να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους, λένε πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ περιγράφοντας τα «κορωνοπάρτι».

 

ThessToday.gr Το απόλυτο πάρτι με πυρσούς στο ΑΠΘ
Εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες άτομα συμμετέχουν σε «κορωνοπάρτι» που διοργανώνονται σε χώρους Πανεπιστημίων. Μετά το «κορωνοπάρτι» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης περί τα τέλη Απριλίου, δύο «κορωνοπάρτι» πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με πολλές εισόδους, οπότε αυτό διευκολύνει την προσέλευση των φοιτητών, σε συνδυασμό με την ύπαρξη μικρών καταστημάτων και περιπτέρων για την αγορά για την αγορά ποτών.

Κόβουν το ρεύμα για να μην υπάρχει μουσική

Ως μέσο προστασίας από τα «κορωνοπάρτι», χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας, οι πρυτανικές αρχές έχουν το κόψιμο του ρεύματος στα κτίρια που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για να πάρουν ρεύμα για τις στερεοφωνικές εγκαταστάσεις, αλλά και τα αλεξίσφαιρα τζάμια για να μην τα σπάνε για να μπουν μέσα και να χρησιμοποιήσουν το ρεύμα, όπως λέει στο «protothema.gr» o πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου.

ThessToday.gr - Το απόλυτο πάρτι στο ΑΠΘ με χιλιάδες άτομα

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν επιχειρήσεις με σκοπό να μπει τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε χθες έρευνα για τις ξέφρενες εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν περισσότερα από 3.000 άτομα. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για τα «κορωνοπάρτι» μέσα από δημοσιεύματα αλλά και τα social media σε δυο έρευνες, έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία και ύστερα από εντολή η διαδικασία προχωρά. Κατέσχεσαν μάλιστα 4 βαν με παγάκια και ένα με ποτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο