Τελευταία Νέα

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ προβαίνει σε καταγγελία σχετικά με τις αναβολές των συναντήσεων με την εργοδοσία. 

Η καταγγελία τους παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλους τους εργαζόμενους ανά την επικράτεια τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας που εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες. 

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών από τη συνάντηση στις 7 Σεπτέμβρη κατά την οποία επιστρέψαμε ως απαράδεκτη την “πρόταση” της ΦΑΜΑΡ για επιλεκτικές “αυξήσεις” από 0% – 4%, αρνούμενη την πρόταση του Σωματείου μας για καθολικές και οριζόντιες αυξήσεις στο ύψος του 10%, ορίστηκε νέα για τις 15 ή 16 Σεπτέμβρη, στην οποία η εταιρεία θα κατέθετε νέα πρόταση. 

Αφού ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση για την αναβολή της, ορίστηκε νέα για τις 21 Σεπτέμβρη. Ούτε σε αυτήν όμως προσήλθαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ενημερώνοντας μία ώρα νωρίτερα, με την αστεία δικαιολογία πως δεν υπήρχε χώρος συνάντησης!!! 

Παρόλο τις προσπάθειες που γίνανε εκ μέρους μας ώστε να λυθεί το ζήτημα του χώρου σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε εργοστάσιο, η εταιρεία αρνήθηκε και έθεσε εκ νέου αναβολή της συνάντησης. 

Θεωρούμε πως τέτοια βαρύνουσας σημασίας συνάντηση δε χωράει αναβολές. Η στάση που κρατάει η ΦΑΜΑΡ απέναντι στο Σωματείο και στο σύνολο των 1100 εργαζομένων είναι απαράδεκτη. Η Διοίκηση του Σωματείου μας δεν θα σταθεί αμέτοχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές που εμπαίζουν τους συναδέλφους μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας με μαζικές εγγραφές και ενεργή δράση. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. 

Συμμετέχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά σε: Ανθούσα – Άλιμο – Αυλώνας 49 – Θήβα – Αυλώνας 48 από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Πρωινή βάρδια: 13:20–14:00. Απογευματινή βάρδια 14:00–14:40. Νυχτερινή βάρδια 22:00–22:40. 

Οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, η σταθερή και αποφασιστική στάση των εργαζομένων στον Όμιλο, η ενότητα και η αλληλεγγύη στους αγώνες μας, φαίνεται πως ενόχλησαν και ενοχλούν τη ΦΑΜΑΡ. 

Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για ουσιαστικές αυξήσεις, για κατάργηση των εργολαβικών γραφείων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο