Τελευταία Νέα

Τα προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, ΚΕΠΒ, στη Θήβα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, η οποία παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια, επισημαίνουν:  

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, ΚΕΠΒ, στη Θήβα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι φαντάροι αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα με την παροχή νερού και τις συχνές διακοπές του στις βρύσες, στις τουαλέτες, καθώς και στα μπάνια. Επίσης, αναφέρουν ότι το λιγοστό νερό, όποτε υπάρχει, είναι κρύο. 

Επιπλέον, το δίκτυο αποχέτευσης είναι σε πολλά σημεία σπασμένο, με αποτέλεσμα τα λύματα να τρέχουν στον εξωτερικό χώρο, η οσμή να είναι ανυπόφορη και να υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των φαντάρων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχουν, επίσης, στις τουαλέτες τα απαραίτητα είδη υγιεινής όπως σαπούνι και χαρτιά υγείας. 

Η διοίκηση της μονάδας, στις διαμαρτυρίες των φαντάρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απάντησε ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση και ότι ο αριθμός των φαντάρων στο στρατόπεδο είναι μεγάλος. 

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων. Είναι αδικαιολόγητο να μην αντιμετωπίζονται τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΒ Θήβας, μια ανάσα από την πρωτεύουσα της χώρας. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα ώστε: 

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για την παροχή νερού στη μονάδα για όλο το 24ωρο και για ζεστό νερό στα μπάνια. 
  • Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου. 
  • Να χορηγούνται δωρεάν είδη υγιεινής στις τουαλέτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο