Τελευταία Νέα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η οποία παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια την έλλειψη ενημέρωσης για τον ισολογισμό του Δήμου Θηβαίων: 

«Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας στις 19 Οκτωβρίου 2022, με θέμα την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου για το έτος 2020, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ), επισημάναμε στην κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου ότι τα μέλη του Συμβουλίου δεν είχαν λάβει στο email τους τα σχετικά οικονομικά κείμενα που θα θέτονταν προς συζήτηση και ψήφιση. 

Όπως γίνεται σε όλες τις συνεδριάσεις, οι εισηγήσεις και τα κείμενα που τίθενται προς ψήφιση αποστέλλονται στους Συμβούλους μερικές ημέρες πριν τη συνεδρίαση, ώστε αυτοί να μπορούν να τα μελετήσουν για να συμμετέχουν στη συζήτηση και την ψηφοφορία.  

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αδιανόητο το Δ.Σ. να συζητάει ένα θέμα κρίσιμης σημασίας χωρίς να έχει μπορέσει να το μελετήσει, δηλαδή να ψηφίζει για σύνθετα κείμενα τα οποία δεν έχει καν μπροστά του. 

Για το λόγο αυτό, διευκρινίζοντας ότι τα έγγραφα δεν είχαν κοινοποιηθεί προφανώς εκ παραδρομής, ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα ώστε να αποσταλούν οι εισηγήσεις και τα σχετικά κείμενα. Σαν να μην τρέχει τίποτα, η Δημοτική Αρχή έθεσε την πρόταση για αναβολή σε ψηφοφορία, λες και η απόφαση να συζητηθεί το θέμα στην ίδια συνεδρίαση θα κάλυπτε την έλλειψη ενημέρωσης για τα προς ψήφιση και συζήτηση κείμενα. 

Σε αυτή την ψηφοφορία τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και η παράταξη του κ. Παπαβασιλείου πλην εξαιρέσεων κυριολεκτικά υπερέβαλλαν τον εαυτό τους. Με τις ψήφους τους (14 κατά και 9 υπέρ της αναβολής), ψήφισαν να μη δοθεί η αναβολή, αλλά να συνεχίσει η συζήτηση και ψήφιση του θέματος, κυριολεκτικά χωρίς να γνωρίζουν τι συζητάνε και ψηφίζουν! 

Με απλά λόγια, οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επέμειναν να ψηφίσουν τον Ισολογισμό και τις Οικονομικές Καταστάσεις του Δήμου για το έτος 2020 χωρίς να έχουν καν υπόψη τους τα σχετικά κείμενα. 

Ως παράταξη απείχαμε συνειδητά από τη συζήτηση και καταψηφίσαμε τον ισολογισμό. Κατά τη γνώμη μας καθένας δημοτικός σύμβουλος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να γνωρίζει για ποιο θέμα συζητάει και ψηφίζει. Το να μην κρατούνται ούτε τα προσχήματα γύρω από αυτό το ζήτημα αποδεικνύει ότι ορισμένοι σηκώνουν απλώς το χέρι χωρίς να γνωρίζουν το γιατί»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο