Τελευταία Νέα

Υπό κατάληψη τελεί το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς από το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2021. Ομάδα μαθητών -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- συγκάλεσε συνέλευση και αποφασίστηκε κατάληψη με αιτήματα που τα περισσότερα υπάρχουν και σε άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις την υπόλοιπη χώρα. Οι μαθητές ζητούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (όπως έγραφε και το πανό τους) στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την κατάργηση επίσης της Τράπεζας Θεμάτων. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η δωρεάν υγεία για όλους καθώς και η κατάργηση της διάταξης με τον οποία ορίζεται ότι για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα λόγω κορωνοϊού πρέπει να έχουν μολυνθεί το 50% των μαθητών +1.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς αποχώρησαν στις 8.30 το πρωί ενώ ενεργοποιήθηκε η εγκύκλιος για έκτακτες καταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η κατάληψη, κι έτσι μαθητές που διαφωνούσαν συνδέθηκαν στο webex για τηλεκπαίδευση.

Οι καταλήψεις σχολείων έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει ήδη οριστεί παμμαθητική κινητοποίηση για τις 11 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο