Τελευταία Νέα

Καρπουζοθεραπεία για βαθιά καλοκαιρινή αποτοξίνωση και αδυνάτισμα

 

 

 

 

 

 

 

Το καρπούζι έχει μοναδικές αποτοξινωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό Η καρπουζοθεραπεία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταναλώνετε άφθονο καρπούζι αλλά απολύτως τίποτα άλλο, ούτε καν νερό, μας και το καρπούζι αποτελείται ούτως η άλλως από 95% νερό.

Όπως σε κάθε νηστεία ή μονοφαγία, χρειάζεται προσοχή και να ακούτε το σώμα σας. Εάν ακολουθείτε κάποια ειδική θεραπευτική διατροφή ή λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μία μέρα και έπειτα μπορείτε να την κάνετε για τρεις μέρες. Υπό την επίβλεψη ειδικού, μπορείτε να την κάνετε ακόμα και για 21 ημέρες.

Ας δούμε περιληπτικά τι κάνει το καρπούζι για εμάς…

  • Περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Το 90% αποτελείται από νερό και 5% σε φρουκτόζη. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και γλουταθειόνη, ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες. Είναι φυσικό διουρητικό, το οποίο προάγει την απώλεια βάρους και συμβάλλει στη νεφρική λειτουργία.
  • Ο χυμός του καρπουζιού περιέχει ζάχαρα από 5% έως 8%. Αυτό σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες. Εχει υπολογιστεί ότι ένα κιλό καρπούζι περιέχει 100-200 μόνο θερμίδες. Το καρπούζι δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει.
  • Περιέχει ασκορβικό οξύ (Βιταμίνη C) 8-9mg%. Η βιταμίνη C, δρα προστατευτικά κατά της γήρανσης.
  • Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, β-καροτένιο αλλά και βιοτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.
  • Περιέχει β-καροτένιο που είναι προβιταμίνη της βιταμίνης Α, 230 μικρογρ. Η βιταμίνη Α,μας προστατεύει από τις μολύνσεις και ενδυναμώνει την όραση.
 H βιταμίνη Α, είναι σημαντική για καλύτερη όραση και για αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.
  • Περιέχει επίσης βιταμίνη Β6 (0,14mg) , η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία. Συμβάλει στη σύνθεση σεροτονίνης, ντοπαμίνης, μελατονίνης
  • Περιέχει το αμινοξύ citrolline, που στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε ένα βασικό αμινοξύ, την αργινίνη, που συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
 Συμβάλλει, μέσω του αμινοξέος citrolline που εμπεριέχει, στις εύρυθμες καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες.
  • Περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχοντας παράλληλα διουρητική δράση.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το λυκοπένιο, δηλαδή η χρωστική ουσία στην οποία οφείλεται το κόκκινο χρώμα ορισμένων φρούτων και λαχανικών (π. χ. τομάτας, καρπουζιού), που περιέχεται στο καρπούζι είναι περισσότερο διαθέσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό συγκριτικά με το αντίστοιχο που περιέχεται στην τομάτα.
  • Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.

Με το πέρας της θεραπείας θα νιώσετε μεγάλη ευεξία, θα έχετε ενυδατώσει τον οργανισμό σας δίνοντάς του ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά και θα έχετε χάσει βάρος.

Read more: http://enallaktikidrasi.com/2014/07/karpouzotherapeia-gia-vathia-kalokairini-apotoksinosi-kai-adynatisma/#ixzz3e0fil5Ao

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο