Τελευταία Νέα

Πύρινη κόλαση σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη. Οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 10 μέτρα – Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο νησί – Η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κατακαίει ό,τι βρει μπροστά της 

Τα πράγματα είναι τραγικά στο χωριό Αναφωνήτρια όπου, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί κατοικίες, ενώ οι πύρινες γλώσσες αγκάλιασαν και το μοναστήρι της περιοχής.

 Λίγο μετά τη μία έγινε γνωστό ότι το χωριό Αναφωνήτρια είναι σε ετοιμότητα να εκκενωθεί, καθώς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια. Τελικά το χωριό εκκενώθηκε το απόγευμα. Πολλοί κάτοικοι έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ αρκετοί παραμένουν και συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο νησί, 35 πυροσβέστες, 17 οχήματα και δύο Πετζετέλ, ωστόσο, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί σε τρία μέτωπα, Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη, ενώ για αρκετή ώρα σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι απαγορεύουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

Απομάκρυναν με ασφάλεια τουρίστες από το Πόρτο Βρώμη

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/816506/kaigetai-xana-i-zakynthos-ekkenonontai-xoria-trexoyn-na-sothoyn-oi-katoikoi-pics-vid#ixzz4qsWnfapY

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο