Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά, 28 Μαΐου 2021

Αγαπητέ Γιάννη,

“Πώς πετσόκοψε έτσι την πετσοκυβέρνηση και τον Κούλη  ο Μιθριδάτης;” μου είπε ένας πιτσιρικάς μόλις 21 ετών, ξύπνιος και μορφωμένος. Πραγματικά το ήδη επιτυχημένο “μανιφέστο” του ράπερ δεν περιέχει καμία υπερβολή. Ετσι έχει η κατάσταση ακριβώς.  Φυσικά δεν ξέρω αν ο Μιθριδάτης διαβάζει τα Γράμματα από τη Λιβαδειά, τις Μέρες του 2020 και τη Νύχτα Μετά που συχνά καταπιάνονται με τους  “δενμπορωναμοιρασωδυογαίδουριωνάχυρα” αλλά “μπορωνατσεπωσω” άριστους . Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική αντιλαμβάνονται  σιγά σιγά την κατάντια της χώρας, το αδιανόητο πλιάτσικο και την πορεία προς την καταστροφή με την υπογραφή Μητσοτάκη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Θα μου πεις υπάρχουν και υποστηρικτές της κυβέρνησης. Εχουν ήδη αμολυθεί στα κοινωνικά δίκτυα και επιχειρούν δολοφονία χαρακτήρα του Μιθριδάτη -δεν είναι άλλωστε και του επιπέδου του Φουρθιώτη ή του Λιγνάδη που με ελικόπτερο πήγαινε να δει ο πρωθυπουργός. Ελάχιστοι πλέον άνθρωποι μάι φρεντ πάνω από 20 ετών έχουν τέτοια τύφλωση να μην βλέπουν την πλήρη αποτυχία. Οι υπόλοιποι -θα μου πεις- τι είναι; Είναι στο payroll; Τους πληρώνει ο Μητσοτάκης; Οχι Γιάννη μου, δεν τους πληρώνει ο Μητσοτάκης. Τους πληρώνουμε εμείς και μάλιστα από δανεικά. Λεχρίτες μετακλητοί, μικρομέτριοι πουθενάδες και αρπάχτρες του δημοσίου ταμείου μετατρέπουν σε επικοινωνιακό θόρυβο τη μητσοτακική δυστοπία.

ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΙ

Αλλος φίλος 50άρης με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “Ρε τι είναι ετούτοι; Κι εγώ που είχα πιστέψει κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω”. Ηρέμησε Κώστα μου, του λέω, έτσι είναι οι άνθρωποι, όλοι κάνετε λάθη.

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

Φυσικά ο Μιθριδάτης δεν λέει μόνο για τον Κούλη. Για όσους ξέρουν να ακούν (και να βλέπουν) λέει πολλά για πολλούς. Ενα πράγμα θα διευκρινίσω και στον Μιθριδάτη και σε άλλους. Να μην συγχέουν τον Κούλη με τη δεξιά.  Κλεπτοκρατία/σημιτοκρατία είναι το κόμμα του Κούλη όπως λένε οι πολιτικοί παρατηρητές. Ο Κούλης δεν είναι δεξιός, είναι νεοφιλελεύθερος. Οποιος γνωρίζει τα βασικά της πολιτικής ξέρει ότι αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλοαποκλειόμενες. Ξέρω φυσικά ότι βολεύουν οι γενικότητες αλλά εδώ υπάρχει εξαπάτηση φίλε μου.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν είναι όμως μόνο ο Μιθριδάτης. Τον Κούλη τον πετσοκόβει και ο Νίκος Καραχάλιος που μερικοί λένε ότι βρίσκεται  κοντά στον Κώστα Καραμανλή. Διάβασε εδώ το άρθρο που αφιερώνει στην πολιτεία του Μητσοτάκη https://www.antinews.gr/action.read/politiki/kuriako-pos-ksefuges-pali-etsi-/2.150680 

Εγώ θα σταθώ στο υστερόγραφο που αναφέρει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: “Τώρα τελευταία έμαθα πως καταφεύγεις και σε Σαμάνους για να σε κατευθύνουν, να διορθώσουν την ισορροπία σου και να βρουν τις «σωστές γωνίες» για να έχεις θετική ενέργεια, τοποθετώντας παγανιστικά «πέτρινα βατραχάκια» και «βόδια» στο χώρο του γραφείου σου…” Βάζω από κάτω και τη φωτογραφία της συνέντευξης του Κούλη στη Ζαχαρέα όπου διακρίνεται ένα πέτρινο βατραχάκι στη βιβλιοθήκη του πρωθυπουργού της χώρας. Και θα ρωτήσω όχι αν έχει αυτός ο άνθρωπος δικαίωμα να αποκαλεί άλλους ψεκασμένους. Οχι Γιάννη μου. Θα ρωτήσω κάτι πιο απλό: Τα “βόδια” που είναι;

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

Το θράσος της αντιστροφής της λογικής Γιάννη μου έχει ξεπεράσει το σημείο που ο μέσος ανθρωπάκος δεν αντιδρά. Ολο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τον δρόμο που προβάλλει καθαρός σαν βοριάς ανοιξιάτικος. Το μέτωπο της λογικής, οι ειδικολάτρες και τα παπαγαλάκια τους μας έλεγαν ότι η Βρετανία μόλις βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα καταστραφεί. Κουβάς. Οτι το μνημόνιο θα φέρει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Κουβάς. Οτι ο Χρυσοχοΐδης θα βάλει τάξη στην εγκληματικότητα. Κουβάς. Οτι η διαχείριση της πανδημίας από τον Κούλη είναι καλή. Κουβάς. Ο,τι και να πουν κουβάς και κουβάς και κουβάς. Και ότι, ότι, ότι. Και ξανά κουβάς. Σ’ αφήνω να κρίνεις ποιοι είναι οι ψεκασμένοι.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κι όπως ακριβώς Γιάννη μου τα μέτρα του μνημονίου δεν ήρθαν για να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας αλλά η λήστευσή της έτσι και τα μέτρα για τον ιό δεν στοχεύουν στην προστασία του πληθυσμού. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Δεν είμαι εναντίον της παραχώρησης κάποιων λίγων μνημείων για εμπορικούς σκοπούς. Αλλά να μας λένε τα παπαγαλάκια ότι ο Dior θα διαφημίσει την Ακρόπολη; Αυτό δείχνει το “ισαμετογρασιδι” πολιτιστικό επίπεδο των συστημικών μέσων και των τρολ τους.

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Ασφαλώς δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνεται μια μεγαλειώδης γκάφα από την κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Λασκαρίδη και η σιωπή Μητσοτάκη είναι μια όψη της κυβερνητικής πολιτικής που όλοι υποψιάζονται και που τώρα αποδεικνύεται.  Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ενωση Εφοπλιστών έβγαλε ανακοίνωση πως καταδικάζει τις  δηλώσεις Λασκαρίδη -δηλαδή το διευκρίνισε, το ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Με ρωτάς αν θα γίνουν εκλογές. Θεωρώ ότι πλησιάζουν. Αφού υπάρχει περίπτωση να προσληφθεί αναισθησιολόγος στα Νοσοκομεία της Βοιωτίας φαίνεται ότι οι εκλογές είναι κοντά. Αλλιώς νομίζεις ότι θα ενδιαφερόντουσαν; Οπως τόσα χρόνια;

ΓΕΝΙΑ

Γιάννη μου, η μεταφυσική πίστη ότι η γενιά μας χρωστάει μια απάντηση πέρα από τον παρωχημένο επιστημονισμό και τον δημαγωγικό μεταμοντερνισμό επανέρχεται πάλι και πάλι. Ενας ευάλωτος και αυστηρός διανοούμενος δεν μπορεί μόνος του αλλά ένας ανένδοτος αντιστασιακός έχει πια πιο εύκολο έργο. Απλώς πρέπει να το αποδείξει.

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο