Τελευταία Νέα

Σε μια μεγάλη για τη δεδομένη συγκυρία συγκέντρωση έκανε την κεντρική της ομιλία στη Λιβαδειά η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Κοσκοβόλη. Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας με την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων και του “όλου” ΠΑΣΟΚ την άψογη εκδήλωση συντόνισε η Ελ. Καρβούνη ενώ με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια προλόγισαν την κα Κοσκοβόλη η Αφροδίτη Παπαθανάση, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ, και Δημήτρης Κατσούλης, νομικός και αυτοδιοικητικός από την Εύβοια. Η Κατερίνα Κοσκοβόλη εξαπέλυσε οξύτατη διμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και διατύπωσε τις βασικές αρχές του προγράμματος που το ΚΙΝΑΛ προτείνει στον ελληνικό λαό εν όψει των κρίσιμων εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Δείτε ολόκληρη την ομιλία της κας Κοσκοβόλη και το φωτορεπορτάζ.

 

 

 

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι φορέων, εκλεκτοί προσκαλεσμένοι, αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ θερμά που με τιμήσατε με την παρουσία και τον λόγο σας -κα Αφροδίτη Παπαθανάση και κ. Δημήτρη Κατσούλη σας ευχαριστώ ιδιαίτερα- όπως και όλους σας που παρευρίσκεστε εδώ σήμερα.

 

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,

σας καλωσορίζω με συγκίνηση ως υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, εδώ στη Λιβαδειά, στην έδρα του Καλλικρατικού Δήμου, στο κέντρο του Νομού Βοιωτίας, που τα τελευταία χρόνια η αυτοδιοικητική μου δράση μας ένωσε με πολλούς αγώνες αλλά και θετικά αποτελέσματα.

 

Η δράση μου στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτείνεται, όπως ξέρετε οι περισσότεροι, πέραν της τριακονταπενταετίας και θα μπορούσε να περιγραφεί συνοπτικά σε τρεις κύριους άξονες:

  • Ως ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ στο ΚΥΡΙΑΚΙ για 30 χρόνια, από το 1983 και έκτοτε, την εποχή δηλαδή που άλλαζε ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις Κοινότητες και εν πολλοίς στους Δήμους, του χαρακτήρα της έκδοσης των πιστοποιητικών και των ληξιαρχικών πράξεων σε ΟΤΑ με σημαντικές αρμοδιότητες και πόρους, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ και με την υποστήριξη αναπτυξιακών τοπικών πολιτικών…

Εδώ λοιπόν σημειώνεται μια σημαντική συμβολή στην παραγωγή, πολιτιστικού – συμμετοχικού – αναπτυξιακού έργου  πέραν των αρμοδιοτήτων μου και ως προσφορά στην γενέτειρά μου, το ΚΥΡΙΑΚΙ σε συνεργασία με τους αιρετούς – τους συνεργάτες και την Κοινωνία, η οποία αναδείχθηκε σε μια Κωμόπολη αξιοζήλευτη.

 

  • Παράλληλα αναπτύσσω συνδικαλιστική δράση στον Ενιαίο Σύλλογο ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας, πέραν των δύο δεκαετιών συνολικά ως Πρόεδρος αυτού για 7 χρόνια, αλλά και από άλλες θέσεις ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ (απόρροια της δράσης μου στο Κοινωνικό Πολύκεντρο ήταν η υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών όλου του Δημόσιου Τομέα της Βοιωτίας και η έναρξη διεργασιών για τη λειτουργία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που σήμερα χαιρετίζουμε τη λειτουργία του, για το οποίο πρόσφατα έγιναν και εκλογές. Το Συλλογικό αυτό όργανο σήμερα μπορεί να διαδραματίσει για τον Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαντικό ρόλο, μιας και θεωρείται ότι τα χρόνια αυτά της κρίσης απολέστηκαν δικαιώματα κατακτήσεων ενός αιώνα).

Όλη αυτή η μακρόχρονη πορεία που Αυτοδιοικητικά χαρακτηρίστηκε από την αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης με τον Καποδίστρια, μετέπειτα τον Καλλικράτη και σήμερα τον Κλεισθένη με βρίσκει ενεργή σε συμμετοχικές διαδικασίες διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των αιρετών, με παράλληλη διασφάλιση αυτών, αλλά και του θεσμού αυτού καθ’ αυτόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως πυλώνα Δημοκρατίας, συμμετοχικότητας και ανάπτυξης.

Έτσι ενεργά συμβάλλουμε και στις Κοινωνικές κατακτήσεις του δικού μας Πολιτικού Χώρου, της Σοσιαλδημοκρατίας – του ΠΑΣΟΚ που είναι:

. η δημιουργία της μεσαίας τάξης

. η ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους στους τομείς παιδείας – υγείας – υγειούς ασφαλιστικού συστήματος – κράτους πρόνοιας (κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Σχολεία)

. η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η καθιέρωση της σύνταξης της αγρότισσας

. η αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα – Νόμος ΑΣΕΠ

. ηλεκτρονική συνταγογράφηση – ηλεκτρονική διακυβέρνηση (διαφάνεια)

. Νόμος 3869 (γνωστός ως Νόμος Κατσέλη) για την προστασία της α’ κατοικίας

. η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης

. η ψήφος στα 18

. οι πολιτικές ισότητας φύλων – η αναγνώριση του πολιτικού γάμου κ.ά.

Αυτές τις πολιτικές συνδιαμορφώσαμε, αλλά και υλοποιήσαμε για δεκαετίες σε μια Κοινωνία που ευημερούσε…

Κρίσιμη καμπή στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ την θεσμική αλλαγή με τον Καλλικράτη, η οποία συμπίπτει με την Κοινωνικοοικονομική κρίση και είναι γεγονός ότι ο θεσμός αυτός δεν καταφέρε να υλοποιηθεί σε όλο του το φάσμα, γιατί δεν μεταφέρθηκαν πολλές αρμοδιότητες αλλά και πόροι αντίστοιχα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της κρίσης.

Επιπλέον το προσωπικό σταδιακά με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις περιορίζεται, και οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δυσχεραίνουν

Είναι όμως ο Καλλικράτης, που δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσει Κοινωνική Πολιτική με τη δημιουργία δομών και την ανάπτυξη πολιτικών δράσεων και να επιτευχθεί ο στόχος εξισορρόπησης της κοινωνίας μας την εποχή της κρίσης.

 

  • Συνταξιοδοτούμαι το 2013 και από το 2014 βρίσκομαι αιρετή στον Δήμο Λεβαδέων, όπου αναπτύσσεται μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη δράση με την συμμετοχή μου στα σημαντικά όργανα παραγωγής έργου, στην Τοπική Κοινωνία του Δήμου Λεβαδέων.

. Επιτροπή Πολιτισμού – Οικονομική Επιτροπή – Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή – Επιτροπή Ισότητας είναι μερικές από τις σημαντικές δράσεις 

. 2016-2019, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού – Ισότητας – Δια βίου μάθησης και έτσι συνέβαλα αυτοδιοικητικά και πολιτικά σε ένα άλλο έργο για την Κοινωνία μας, που είναι η εξισορρόπησή της με τις δομές ακραίας φτώχειας από ΕΣΠΑ (Κοιν. Παντοπωλείο – Συσσίτιο – Κοιν. Φαρμακείο – Κέντρο Κοινότητας), τις οποίες δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε και απ’ όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες ωφελούμενοι  Δημότες μας (άνεργοι – ανάπηροι – μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ROMA – μετανάστες κ.λπ.), οι λεγόμενες ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επιτυχίες όμως σημειώσαμε και στα Σχολεία μας – τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – την Κατασκήνωση – στις μεγάλες θεσμικές πολιτιστικές εκδηλώσεις – στις πολιτικές για τη Νεολαία – τα θέματα Ισότητας – τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ) και την συνδικαλιστική δράση στην ΠΕΔ Στ. Ελλάδας με ήθος, εργατικότητα, γνώση, πείρα, συνέπεια, δυναμισμό, κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια.

Σε όλη αυτή την μακρόχρονη και πλούσια πορεία, συνεργάστηκα με το ανθρώπινο δυναμικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – της Κοινωνίας και με κέντρο τον άνθρωπο, δημιουργήσαμε σημαντικό κεφάλαιο για την Κοινωνία.

 

Είστε όλοι εσείς εδώ σήμερα, που καταφέρατε να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 

Όμως τα τελευταία 10 χρόνια η Χώρα μας – η Κοινωνία μας έχει αλλάξει και όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, η οποία είναι απόρροια και της κρίσης αξιών. Ποια είναι όμως τα αίτια αυτής της κρίσης;

Α. η αλήθεια για τα δημόσια οικονομικά έτσι όπως αποδείχτηκε μετά από 10 χρόνια κρίσης και έγινε αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. 2004-2009 επί Κώστα Καραμανλή ευθύνεται για την αύξηση του χρέους από 181 δισ. σε 301 δισ.

. η φαρμακευτική αγωγή αυτή την περίοδο εκτινάχτηκε από 2,43 δισ. το 2004 σε 5,1 δισ. το 2009

. οι 300.000 προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, τα ΖΑΠΕΙΑ κ.α. οδήγησαν στην ένταξη στα Μνημόνια και τις Μνημονιακές πολιτικές, με δυσβάσταχτες συνέπειες για τον Λαό (ανεργία, φτωχοποίηση, μετανάστευση κ.λπ.).

Η Ν.Δ. δεν μπορεί να προτείνει λύσεις για την έξοδο της Χώρας από την κρίση, όσο δεν κάνει την στοιχειώδη αυτοκριτική για τις πολιτικές που την οδήγησαν στην κρίση.

 

Β. 2009-2011: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Γεώργιο Παπανδρέου, με 44% του λαϊκού ερείσματος κατάφερε θεσμικές παρεμβάσεις που συνέβαλαν στον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την περιστολή των δαπανών.

Βασικές αρχές: «η αλήθεια πληγώνει αλλά και απελευθερώνει, χωρίς αυτή δεν υπάρχει μέλλον, αλλά και η επικράτηση των αρχών και αξιών με συνέπεια στην πολιτική…»

Έτσι λοιπόν η παράταξή μας τίμησε τους πολίτες, λέγοντας την αλήθεια, ακόμα και στις πιο δύσκολές στιγμές για τον τόπο και με σημαντικές επιπτώσεις στον πολιτικό μας χώρο.

Ας δούμε όμως πώς εξελίσσεται πρώτη φορά αριστερά με την κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ:

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 26 Μαΐου 2019 επιβεβαίωσαν την θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ότι όταν συνεργάζεσαι για 4,5 χρόνια με την Καραμανλική Δεξιά και την ακροδεξιά για να εφαρμόσεις πολιτικές υπερπλεονασμάτων (από 3,5%) που αφαιρούν όχι από τους λίγους αλλά από τους πολλούς, η συνέπεια είναι να ενισχύσεις πολιτικά την Δεξιά. Έτσι σήμερα δίνουν την ισχυρή δυνατότητα αυτοδυναμίας της Ν. Δ. στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Κοινωνίας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

. καταργήθηκε η μεσαία τάξη

. φτωχοποίησε την Κοινωνία και την οδήγησε σε Κοινωνικές Δομές και επιδόματα σε μεγάλο ποσοστό

. αύξησε τις εισφορές σε μισθωτούς και συνταξιούχους στην φαρμακευτική αγωγή

. επέβαλε την εισφορά 14% σε 650.000 αγρότες, ασφαλισμένους του ΟΓΑ

. 2015-2018: αφαίρεσε 7,5 δισ. από τους συνταξιούχους και 2019 μείωση των νέων συνταξιούχων κατά 40% με τον Νόμο Κατρούγκαλου (3,5 δισ.) και συνολικά 10,6 δισ. Αντ’ αυτών υποσχέθηκε την 13η σύνταξη και έδωσε προεκλογικά 800 εκατ. σε 1.262.920 συνταξιούχους ως επίδομα…

. στην θέση του Νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας δημιούργησε έναν Νόμο μέχρι το τέλος του 2019, με μερική κάλυψη – καθιέρωσε τους ηλ. πλειστηριασμούς και προωθεί την πώληση των δανείων σε ξένα fands

. η πολιτική υπερφορολόγησης (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος επαγγελματιών ΦΠΑ) οδήγησε στην αφόρητη επιβάρυνση των πολιτών, στους οποίους μεταφέρθηκε ουσιαστικά το χρέος όταν:

. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία έχουν υπερβεί τα 106 δισ. – στα ασφαλιστικά ταμεία τα 34 δισ. και τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται στο 44% των δανείων. Η χώρα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο με καμία προοπτική ανάπτυξης. Από την άλλη παρουσιάζεται παρακμή του πολιτικού συστήματος, που εμφανίζεται και στην συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, κυρίως όμως το αξιακό σύστημα υπονομεύεται με την επικράτηση του ψηφοθηρικού συστήματος και της άποψης ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που ευτελίζουν την αριστερά και απαξιώνουν το ηθικό πλεονέκτημά της.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονιακών πολιτικών χειρότερη θέση της χώρας από αυτή που βρέθηκε το 2009.

 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη που αποτελεί την τρίτη δύναμη πανελλαδικά και δεύτερη στην Αυτοδιοίκηση, προτείνει την εθνική συνεννόηση με προγραμματικές θέσεις για την καλυτέρευση της Κοινωνίας.

Το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι αυτό που προτείνουμε για την ανάπτυξη της χώρας.

Ας δούμε όμως τις πολιτικές μας θέσεις – προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

 

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα δύο πρώτα μνημόνια είχαν προκαλέσει ζημιά στην οικονομία και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους πολίτες. Το 2015 ήταν εφικτή μια σταδιακή λήξη της εποπτείας και μια βαθμιαία αποκατάσταση της κανονικότητας και των εισοδημάτων. Στην Ευρώπη κυριαρχούσε η άποψη ότι η Ελλάδα υποφέρει και αξίζει μια πιο ήπια μεταχείριση, ενώ την ίδια στιγμή διάσημοι οικονομολόγοι με σημαντική επιρροή στα κέντρα αποφάσεων έκαναν έκκληση να αλλάξει η σκληρή πολιτική. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 αντί να οργανώσουν την ομαλή έξοδο από τα Μνημόνια, τα έβαλαν με την Ευρώπη, έκαναν το παράνομο δημοψήφισμα που θα μας οδηγούσε εκτός ευρώ και νόμισαν ότι έτσι θα ξεκινούσε η παγκόσμια αμφισβήτηση υπό την ηγεσία τους. Η οικονομία στέγνωσε εντελώς από ρευστότητα, φυγαδεύτηκαν κεφάλαια που οδήγησαν τις τράπεζες σε νέα ασφυξία και μετά δέχτηκαν να εφαρμόσουν ένα νέο κύμα υπερφορολόγησης και ύφεσης. Ταυτόχρονα έγινε μια ταπεινωτική υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες πρωτοφανείς για την Ευρώπη.

Οι μεγάλες επενδύσεις έχουν κολλήσει, η υπερφορολόγηση έχει ρημάξει τα μικρομεσαία εισοδήματα, η αξιολόγηση στο Δημόσιο έχει ξεχαστεί, η ΔΕΗ έχει μεγάλες ζημιές. Το εκπαιδευτικό σύστημα ισοπεδώθηκε βαφτίζοντας κάθε μέρα και ένα ΤΕΙ ως πανεπιστήμιο χωρίς καμιά αξιολόγηση και προετοιμασία. Το θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα 3,50% του ΑΕΠ ανά έτος έχει φρακάρει την οικονομία , η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνθήκες ασφυξίας.

Η προσέλκυση και επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων είναι απόλυτη ανάγκη για να πάρει μπροστά η οικονομία, παράλληλα όμως χρειάζεται ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών. Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις και έτσι αυτόματα έρχεται και η ανάπτυξη, για την οποία άλλο συγκεκριμένο σχέδιο δεν φαίνεται να διαθέτει. Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει.

Όμως μόνη της η μείωση του φορολογικού συντελεστή επαγγελματιών και επιχειρήσεων δεν φέρνει υποχρεωτικά και ισχυρή ανάπτυξη. Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους ή την κατανάλωση. Όσοι είναι φτωχοί ή δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να ωφεληθούν από τις φορο-ελαφρύνσεις κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης.

Η πολιτική που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία για την ανάπτυξη, υπάρχει κίνδυνος να μεγαλώσει τις ήδη διευρυμένες κοινωνικές ανισότητες και να προκαλέσει νέες αβεβαιότητες για την πορεία και την σταθερότητα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η μείωση της φορολογίας πρέπει να γίνει σταδιακά για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα, όπως έγινε το 2006 πάλι από την ΝΔ. Το κυριότερο είναι όμως ότι η μείωση φορολογίας χωρίς μεταρρυθμίσεις και μια γενικότερη αναδιάταξη του φορολογικού συστήματος μπορεί απλώς να αυξήσει τα κέρδη χωρίς να φέρει νέες επενδύσεις. Τότε η ανισότητα θα αυξηθεί και θα έχουμε πάλι κοινωνικές εντάσεις και αδιέξοδα. Η πρόκληση είναι πώς θα μπουν μπροστά όλες οι μηχανές και η ανάπτυξη να μην είναι μονόπατη. Αυτά όμως θέλουν σχέδιο, εμπειρία και επιμονή. Δεν φτάνει να λες ότι οι αγορές θέλουν Μητσοτάκη και μετά θα ακολουθήσουν τα θαύματα.

Εμείς λέμε όχι και στους δύο. Δεν είμαστε ούτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε διαρκή στασιμότητα την οικονομία, ούτε με την πολιτική της ΝΔ που θα επιφέρει νέες ανισότητες στην κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει μια άλλη πολιτική.

Πρώτη μέριμνα για μας είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης.Παράλληλα με ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων. Αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ακράδαντα ότι η «λυδία λίθος» για την νέα πορεία της χώρας μας είναι οι επενδύσεις.

Μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις, αλλά και πολλές επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις.

Έχουμε θέσει ως Εθνικό Στόχο το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (με όρους αγοραστικής δύναμης) να φθάσει σε 5 χρόνια από το 67% σήμερα, στο 80% τουλάχιστον του μέσου Κοινοτικού όρου.

Να δημιουργήσουμε ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Κι αυτό απαιτεί:

Νέες επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ. Δημιουργία 500.000 νέων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, στη βιομηχανία, τουρισμό, ενέργεια, τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν τα μέτωπα εξωστρέφειας και ανάπτυξης που θα βγάλουν οριστικά την οικονομία από την κρίση. 

 

Υπάρχουν όμως τρεις προϋποθέσεις γι’ αυτό:

 

– Η πρώτη: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

Που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, την Συνταγματική Αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο αναλογικότερο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις.

 

– Η δεύτερη: Σχέδιο που οδηγεί στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ώστε να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ από τους εταίρους μας την αλλαγή των δεσμεύσεων, την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ.

 

– Η τρίτη: Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας.

Το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί για μας κεντρικό στόχο και επιλογή. Δεν είναι σημαία ευκαιρίας. ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Στόχος μας η σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ομάδες.

  • Για τα Νοικοκυριά: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • Για τους Συνταξιούχους: Νέο ΕΚΑΣ. Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα τα 700 ευρώ για το ζευγάρι.
  • Για τους αδύναμους:
  • Αξιοπρεπές Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και μέτρα ένταξης των φτωχών και κοινωνικά ασθενέστερων.
  • Επέκταση των ανοικτών Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων και αναβάθμιση της Βοήθειας στο σπίτι.
  • Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
  • Για τον κόσμο της εργασίας.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού και προσδιορισμός του από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της ΕΓΣΣΕ.
  • Υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους, και δυνατότητα μετατροπής του σε επίδομα εργασίας.
  • Για τα νέα ζευγάρια.
  • 200 ευρώ τον μήνα επί 3 χρόνια για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από το οικογενειακό επίδομα).
  • Κάλυψη όλων των παιδιών από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
  • Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Ενιαίο καθολικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Κέντρα Υγείας σε όλους τους Δήμους και Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες.
  • Στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων. Πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών.

Ταυτόχρονα χρειάζεται η ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, που περιλαμβάνει ευρείς δραστηριότητες, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι καταναλωτικές υπηρεσίες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, η στέγαση, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενέργεια κ.λπ.

Έχει δημιουργηθεί ο χώρος για την δραστηριοποίηση συλλογικού χαρακτήρα επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως συνεταιρισμοί, κοινωνίες αλληλοβοήθειας και σωματεία (ενώσεις), κοινωνικές επιχειρήσεις, κοινωνικοί συνεταιρισμοί κ.λπ., που μπορούν να δώσουν λύσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα θετικά στην αύξηση της απασχόλησης στους τομείς αυτούς.

Η ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα συμβάλει αφενός στη στήριξη της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφετέρου στην εφαρμογή πολιτικών στον τομέα κυρίως της Κοινωνικής Πρόνοιας, καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της Τοπικής Ανάπτυξης.

Προτείνουμε την προώθηση νέων θεσμών, πολιτικών και μέτρων για την σύνδεση της Κοινωνικής Οικονομίας με την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Απαιτείται: 

– Αναγνώριση της κοινωνικής οικονομίας 

– Βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου 

– Θεσμοθέτηση νέων εργαλείων χρηματοδοτικής στήριξης 

– Διαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας 

 

Αυτή η πρόκληση της επανακατάταξης της κοινωνίας μας με οδήγησε να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από αυτοδιοικητική να είμαι υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

. Επίσης η επιδίωξή μας να καταλάβουμε την έδρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Βοιωτία, γιατί οι ακραίες δυνάμεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι επικίνδυνες για τις νέες γενιές και την Κοινωνία μας.

Τέλος, η καταξίωση του Πολιτικού Συστήματος με αρχές και αξίες έχοντας διανύσει όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας πράξη την θεωρία της Σοσιαλδημοκρατίας, της προσφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο και των αποτελεσμάτων

. Σε επίπεδο Βοιωτίας, το όραμά μου είναι αναβαθμισμένο Κωπαϊδικό και Θηβαϊκό πεδίο με ταυτόχρονη αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής. 

. ίδρυση Πανεπιστημίου Στ. Ελλάδας με την λειτουργία κατάλληλων και εξειδικευμένων σχολών στους ΟΤΑ Βοιωτίας και ειδικότερα στον Δήμο Λεβαδέων.

. αξιοποίηση αρχαιολογικού πλούτου – θρησκευτικών μνημείων και των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού (Παρνασσός – Ελικώνας – Παράλια Κορινθιακού κ.ά.) που μπορούν να δημιουργήσουν Τουριστικό πακέτο, που με την άνοδο του τουριστικού ρεύματος θα επιφέρει νέες θέσεις εργασίας και για την νεολαία, με τελική συνέπεια την ανοδική πορεία του Νομού μας.

Απευθύνομαι σε όλη την Κοινωνία, κυρίως όμως στους απέχοντες και τους αναποφάσιστους να δώσουν την δυνατότητα ανάταξης της Χώρας μας – της Κοινωνίας μας. 

Η ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν είναι μόνο χρήσιμη αλλά και κρίσιμη ψήφος. Είμαστε Δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας.

Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το καθορίσει ο Ελληνικός Λαός με την ετυμηγορία του. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς.

Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση.

Και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση μπορούμε να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητας και να συμβάλουμε για να αλλάξουν οι απαράδεκτες μνημονιακές συμφωνίες.

Τέλος, σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκρισή σας και την συμπαράταξή σας.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου που με προλόγισαν και με τίμησαν με την παρουσία τους, όπως και την οικογένειά μου, που στέκεται πάντα αρωγός σε αυτό τον αγώνα ζωής για τον άνθρωπο και την Κοινωνία. Η πολύχρονη ανιδιοτελής και αποτελεσματική προσφορά μου στα κοινά με αρχές και αξίες ας αποτελούν την εγγύηση της εμπιστοσύνης σας με την ψήφο σας στο πρόσωπό μου σήμερα.

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/31655

viotiaplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο