Τελευταία Νέα

Ρεπορτάζ Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Νέλη Χαχάμη

 

Έξι ημέρες μετά την βύθιση του πετρελαιοφόρου Αγία Ζώνη ΙΙ, το οποίο και βρισκόταν αγκυροβολημένο στο βόρειο τμήμα του αγκυροβολίου του Πειραιά, έμφορτο, το viotiaplus.gr πραγματοποίησε αυτοψία στα πληγέντα τμήματα της ακτογραμμής της Αττικής.
Οι εικόνες της οικολογικής καταστροφής που όλοι σοκαρισμένοι είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάζουν μια στοιχειώδη βελτίωση, χωρίς ωστόσο να είναι ελπιδοφόρες. Η ζημιά που έχει προκληθεί είναι αδιαμφισβήτητη και προφανής ακόμα και για κάποιον μη ειδικό.

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων σε Πειραϊκή, Άλιμο και Γλυφάδα δηλώνουν απογοητευμένοι από την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και μιλούν για τραγωδία με ανυπολόγιστο κόστος. Επισημαίνουν πως αυτό σηματοδοτεί την αλλαγή της καθημερινότητάς τους καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούν καν να κάνουν την δουλειά τους, ενώ παράλληλα αντικρίζουν τα αγαπημένα τους μέρη σε άθλια κατάσταση, ανήμποροι να κάνουν το ο,τιδήποτε.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί με ανάλογες περιγραφές στις αντίστοιχες φωτογραφίες και βίντεο για να αποκτήσετε σαφή εικόνα της καταστροφής:

Πειραϊκή 

 

 

Άλιμος

Ακτή Ηλίου-Δημοτική Παραλία Αλίμου (με τις προφανείς διαφορές)

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι στη δημοτική ακτή Αλίμου συναντήσαμε μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών Αλίμου, το οποίο σε συνομιλία που είχαμε μας τόνισε με πικρία πως στη δημοτική παραλία Αλίμου δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες απορρύπανσης.
Επισήμανε πως όλες τις μέρες είναι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και παρότι στην διπλανή παραλία επιχειρεί μονίμως ιδιωτική εταιρεία, στην συγκεκριμένη η ανταπόκριση είναι ανύπαρκτη. 

Γλυφάδα

 

 

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος  Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου σήμερα, ανέφερε ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες απέδωσαν και τις επόμενες ημέρες θα γίνει έλεγχος ποιότητας των υδάτων.  

Ας ευχηθούμε, αν οχι σε 20 ημέρες (!), σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα αυτές οι εικόνες να αποτελούν παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο