Τελευταία Νέα

Η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο κλείνοντας τον πρώτο κύκλο ενός θεσμού που φέρνει την ποίηση κοντά στους νέους. Το κοινό, οι συμμετέχοντες, οι χορηγοί και οι διοργανωτές απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά, στην οποία η ποίηση είχε την τιμητική της μέσα από τις απόπειρες μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα να αποτυπώσουν σκέψεις και αισθήσεις, εικόνες και ψυχικό κλίμα, με τον κανόνα της τέχνης μέσα από τα φίλτρα της εφηβικής ματιάς.

Ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές οι εισηγήσεις της κ. Κωνσταντίνας Λάμπρου, φιλολόγου και MCs Λογοτεχνίας, και της κ. Ελένης Σουλτάτη, φιλολόγου και Δρ Φιλοσοφίας, που επιχείρησαν να ξεκλειδώσουν κάποια από τα μυστικά και τα μυστήρια του σύμπαντος της ποίησης, με προεξάρχουσα τη διαπίστωση ότι δεν είναι εύκολο να πει κανείς πώς γράφεται ένα καλό ποίημα, παρότι τελικά μπορεί να το αναγνωρίσει.

Το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς με τις απολαυστικές μουσικές νησίδες που μας πρόσφερε μελοποιημένων ποιημάτων συνέβαλε στην κορύφωση του κλίματος γιορτής που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Θολωτού της Κρύας. Φυσικά με την παρουσία της Διευθύντριας κ. Β. Κοροπούλη και τη μουσική διεύθυνση της κ. Ηρώς Παναγιωτοπούλου.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές έγινε από τον κ. Γιάννη Καραβά, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Αλουμινίου της Ελλάδος, μεγάλου χορηγού του διαγωνισμού ενώ τα βιβλία που δόθηκαν στους νικητές ήταν χορηγία του βιβλιοπωλείου Σοφιανός. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας  Δημήτρης Λάμπρου, που με τις καίριες παρεμβάσεις του ανέδειξε τις προοπτικές του Μαθητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ, αλλά και το μυστήριο της ποιητικής γλώσσας, της μόνης που έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τους ανεξερεύνητους βυθούς της ύπαρξης.

Σε κλίμα συγκίνησης η Ελένη Αναστασία Παπαδοπούλου από τη Θεσσαλονίκη και η Αντζελα Λάλα από την Αθήνα, που τιμήθηκαν με το 1ο και το 2ο βραβείο αντίστοιχα, απήγγειλαν τα διακριθέντα ποιήματά τους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα η ποίηση και οι μαθητές θα ξανασυναντηθούν στη Λιβαδειά για τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο