Τελευταία Νέα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου διαδικτυακά η Ημερίδα Διαλόγου 2021, η ετήσια θεματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, που οργανώθηκε από τη MYTILINEOS και ειδικότερα από τον τομέα Μεταλλουργίας του Ομίλου.  Η διάρκεια της ημερίδας ήταν από τις 10.00 έως τις 13.00 και έλαβαν μέρος σε αυτή η διοίκηση και τα στελέχη του τομέα Μεταλλουργίας, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και ενδιαφερομένων μερών της εταιρείας. 

 Το θέμα φέτος αφορούσε φυσικά την Covid-19 και τον κορωνοϊό. Αναλύθηκαν από τους υπευθύνους του τομέα Μεταλλουργίας οι δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας. Επίσης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των μέτρων για  την προστασία της υγείας των εργαζομένων και την επιχειρησιακή συνέχεια των παραγωγικών μονάδων του Ομίλου.

Η εκ του αποτελέσματος διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS κρίνεται επαρκής, διασφαλίζοντας την υγεία των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης. 

Είναι σκόπιμο να εξετάσουμε τα μέτρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση ελήφθησαν. Πρώτα πρώτα συγκροτήθηκε μια επιτροπή διαχείρισης κρίσης  κορωνοϊού. Στη  σύνθεσή της, ευέλικτη και ευρεία, περιελάμβανε τον γενικό διευθυντή ΤΕΔ Μεταλλουργίας, τον διευθυντή του εργοστασίου,  τον διευθυντή Υγείας-Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Συνεχούς Προόδου. Επίσης  ήταν εκεί ο συντονιστής Υγείας –Ασφάλειας, ο ιατρός Εργασίας, ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και οι υπεύθυνοι Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Η επιτροπή συνεδρίαζε καθημερινά έχοντας πλήρη και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, λάμβανε τις αποφάσεις και προχωρούσε στις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης λάμβαναν χώρα εβδομαδιαίες διευρυμένες συνεδριάσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δ/Δ, του Ενεργειακού Κέντρου αγίου Νικολάου, της ΜΕΤΚΑ από το εργοτάξιο του νέου σταθμού και της ΕΠΑΛΜΕ. Εβδομαδιαίες διευρυμένες συνεδριάσεις γίνονταν και με τη συμμετοχή των διευθυντών του εργοστασίου.

Τεσσάρων ειδών ήταν οι διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί:
1. Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος,
2. Σχέδιο εξασφάλισης λειτουργίας του εργοστασίου,
3. Διαχείριση αδειούχων ΑτΕ και εργολαβιών και
4. Διαχείριση επισκεπτών.

Τα μόνιμα μέτρα προστασίας αναπτύχθηκαν σε 4 άξονες:
-Στην καθολική θερμομέτρηση κατά την είσοδο.
-Στους ελέγχους – τεστ που συνολικά έφτασαν τις 18.450 με εβδομαδιαία rapid test και PCR.
-Στις επιστροφές αδειούχων και στις ιχνηλατήσεις.
-Εβδομαδιαίο ήταν και το πρόγραμμα απολυμάνσεων όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων του τομέα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διαρρύθμιση των γραφείων και στην τοποθέτηση πλέξιγκλας, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Εκτός από τα μόνιμα, ελήφθησαν και έκτακτα μέτρα προστασίας ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας:
-Ανεστάλη η λειτουργία των βεστιαρίων και δόθηκαν στους εργαζομένους βοηθητικά υλικά. 
-Ανεστάλη η μεταφορά εργαζομένων με λεωφορεία, αλλά τους παρασχέθηκε χιλιομετρική αποζημίωση για χρήση ΙΧ.
-Καθιερώθηκε τηλεργασία με  παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης.
-Η λειτουργία της καντίνας και των περιπτέρων εξυπηρετήθηκε με delivery, ενώ υπήρξε και ελεγχόμενη λειτουργία των χώρων ανάπαυσης του προσωπικού. 

Βάρος δόθηκε και στην ενημέρωση, με επισκέψεις του ιατρού Εργασίας – Υγείας και Ασφάλειας σε όλα τα τμήματα του τομέα. Η ενημέρωση περιελάμβανε και τους εξωτερικούς συνεργάτες – εργολάβους της ΑτΕ. 

Συνολικά διανεμήθηκαν 38.000 μάσκες προστασίας, χρησιμοποιήθηκαν 1.850 lt αντισηπτικού-απολυμαντικού, ενώ πολλές χιλιάδες ήταν και τα άλλα αναλώσιμα υλικά, όπως γάντια, ολόσωμες φόρμες, ποδονάρια κ.λπ. – Μερικά από αυτά τα μέτρα έχουν πλέον αρθεί ολικά ή μερικά, κατόπιν των οδηγιών της πολιτείας.

Ο τομέας Μεταλλουργίας στήριξε την κοινωνία την ώρα της υγειονομικής κρίσης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι δωρεές για την covid-19 προς νοσοκομεία, δήμους, περιφέρεια και σχολεία έφτασαν τα 90.000 ευρώ. Οι δωρεάν έλεγχοι με rapid test και PCR για τους δημότες του Δήμου ΔΑΑ χρηματοδοτήθηκαν με άλλες 20.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής που συμμετείχαν στην Ημερίδα Διαλόγου 2021 έθεσαν τα αιτήματά τους και έλαβαν τις απαντήσεις από τους αρμοδίους του τομέα Μεταλλουργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο