Τελευταία Νέα


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε στη Θήβα, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στην εκδήλωση, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, υπό τον τίτλο «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», εξετάστηκαν διεξοδικά θέματα όπως η συμβολή της Αν. Στερεάς Ελλάδος στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, η προσφορά της Ρούμελης στην Επανάσταση, αλλά και η ίδια η Επανάσταση και οι ρίζες της στις παγκόσμιες αξίες.

Την ημερίδα άνοιξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός  και μετά τους χαιρετισμούς των τοπικών παραγόντων, ο λόγος πέρασε στους προσκεκλημένους ομιλητές που ήταν: ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Περικλής Βαλλιάνος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής, ο dr Sukru Ilicak, ο Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Παν/μιο Πελοποννήσου, ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου και η δρ Ελένη Μπενιάτα, περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο