Τελευταία Νέα

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ακραίφνιου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE GRECABAT*, ο Δήμος Ορχομενού και η Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σπήλαια και καταφύγια χειροπτέρων στην περιοχή της Κωπαΐδας: Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση».
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση διατήρησης, τις προτάσεις διαχείρισης και την ανάδειξης της σημασίας, των σπηλαίων και άλλων σημαντικών καταφυγίων για τη βιοποικιλότητα της περιοχής της Κωπαΐδας στο πλαίσιο της υφιστάμενης θεσμικής προστασίας τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 19:30μ.μ. έως τις 22:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά νυχτερίδων, bat night, στην είσοδο της Καταβόθρας Παλαιόμυλου όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά των ερευνητών για τη μελέτη των
εκπληκτικών αυτών ζώων. Οι επισκέπτες θα είναι συγκεντρωμένοι σε μία απόσταση από την είσοδο του σπηλαίου και σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων, θα πλησιάζουν τους ερευνητές και παρακολουθούν από κοντά τη δουλειά και τα ζώα συζητούν χαμηλόφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένο εξοπλισμό και μεθοδολογίες καταγραφής των νυχτερίδων κατά την έξοδό τους από το σπήλαιο.

Πρόγραμμα Ημερίδας LIFE GRECABAT 30 Ιουνίου 2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο