Τελευταία Νέα

Ο τουρισμός έχει ανοίξει, η εστίαση λειτουργεί μέχρι τις 00:30 με μέτρα, αλλά η μουσική λείπει από όλους.

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την Παρασκευή προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία και να χαρτογραφήσει τα επόμενα βήματα με νέα άρση μέτρων.

Ένα από αυτά που έχουν παραμείνει είναι και η μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα έγινε έξαλλος, καλώντας «να σταματήσει η λογική του παραλόγου».

Όμως, στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά απάντησε με εξώδικο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με την πίεση για επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά να αυξάνεται.

Την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

Ίσως και την επόμενη εβδομάδα

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ενδεχομένως να επιτραπεί η μουσική και από την επόμενη εβδομάδα, αν βέβαια οι επιστήμονες δώσουν το «πράσινο φως». Παράλληλα θα τεθεί επί τάπητος και η περαιτέρω επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 01.30 ή 02.00 με πιθανότερο αυτό να συμβεί από τις 15 Ιουνίου και μετά. Κάτι που επιβεβαίωσε και η Αρ. Πελώνη σημειώνοντας ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας ως έχει. «Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος  και συνέστησε υπομονή στους Έλληνες πολίτες.

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί από τους επιστήμονες το ενδεχόμενο της μουσικής στην εστίαση αλλά και στους γάμους. «Είμαστε κοντά στην έξοδο όσο συνεχίζονται με αυτούς τους ρυθμούς οι εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εκτίμησε στα τέλη Μαΐου ότι τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, έστω και χαμηλά, ενώ τάχθηκε υπέρ και της επέκτασης του ωραρίου τουλάχιστον μέχρι τις 01:30. Κάτι που βέβαια απαιτεί και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο