Τελευταία Νέα

Μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε μαζί με την Ανοιξη στην πόλη. Ενα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο πλουτίζει  τον πολιτιστικό ιστό της από πλευράς περιεχομένου αλλά και αισθητικής. Είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του σε καιρούς χαλεπούς.
Ο ιδιοκτήτης κ. Μάριος Θεοδώρου ήταν εκείνος που τόλμησε: “Πάντα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία” θα μας πει.  “Έτσι όταν έκλεισε το αρτοποιείο όπου εργαζόμουν, σκέφτηκα αμέσως να ανοίξω ένα βιβλιοπωλείο, ώστε να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά αγαπώ“.
Το πέρασμα από την υλική στην πνευματική τροφή οδήγησε στην Ερωφίλη. Ενα χώρο λειτουργικό και καλαίσθητο, φωτεινό και διάφανο όπως ο νους όταν κατακτά τη γνώση, που φιλοξενεί επιλεγμένους τίτλους και όλα όσα ένας βιβλιόφιλος θα ήθελε να έχει στη βιβλιοθήκη του. Ο κ. Θεοδώρου μας δίνει μια πρώτη κατεύθυνση: “Στην Ερωφίλη μπορεί κανείς να συναντηθεί με βιβλία από 12 εκδοτικούς οίκους, σχολικά βοηθήματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παζλ , γραφική ύλη, χαρτικά. Επίσης αν κάποιος θέλει ένα βιβλίο το οποίο δεν υπάρχει στις προθήκες μας, τότε μπορούμε να το παραγγείλουμε και άμεσα να το έχει στα χέρια του“.
Η περιήγηση στον χώρο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και ενώ έχουμε ακόμα μπροστά μας ένα ολόκληρο πατάρι να εξερευνήσουμε μια ερώτηση επανέρχεται στο μυαλό μας: Πόθεν το όνομα Ερωφίλη; “Ανέκαθεν είχα μεγάλη αγάπη για την Κρήτη,τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία της. Και επειδή η συγκεκριμένη τραγωδία του Γ. Χορτάτση είναι από τα αγαπημένα μου έργα σκέφτηκα να ονομάσω και το βιβλιοπωλείο μου έτσι” μας λέει ο κ.Θεοδώρου.
Το νέο πνευματικό απόκτημα της πόλης, η Ερωφίλη, διατηρεί ήδη λοιπόν μια βαθιά σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό . Και βρίσκεται σε μια τοποθεσία μοναδική. Δεν είναι μόνο το κεντρικό σημείο αλλά και η θέση απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το Γυμνάσιον εν Λεβαδεία που για περισσότερα από 40 χρόνια στέγασε τα όνειρα ολόκληρης της επαρχίας Λιβαδειάς για πρόοδο και προκοπή.
INFO
Ερωφίλη
 Βιβλιοπωλείο
Πλατεία Μπούσγου τηλ. 2261 025440

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο