Τελευταία Νέα

Επιστολή «φωτιά» απέστειλε πριν από λίγες ημέρες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα σχετικά με τον διοικητή Τροχαίας της Λιβαδειάς. Πρόκειται για τον διοικητή σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση από αρχιφύλακα που υπηρετεί στην Τροχαία Λιβαδειάς, μέσω του γνωστού δικηγόρου Αγη Τάτση και αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων «εργασιακό εκφοβισμό» από την πλευρά του διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς με «εκδικητικά» χαρακτηριστικά, επειδή ο αρχιφύλακας είχε προσπαθήσει, όπως επισημαίνεται, να αναδείξει τον «εργασιακό εκφοβισμό» που υφίσταντο από τον διοικητή τους τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του.

Στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς προς τον αντιστράτηγο Σκούμα που κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας και τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, επιβεβαιώνονται όσα είχε καταγγείλει στη μήνυσή του σε βάρος του Διοικητή του, ο αρχιφύλακας της Τροχαίας Λιβαδειάς.

«Τα καταγγελλόμενα του εν λόγω αρχιφύλακα εν σχέσει με την αποκλίνουσα συμπεριφορά του κ. Διοικητή επιβεβαίωσαν και άλλοι συνάδελφοι υπηρετούντες στο Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των αστυνομικών.

«Απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά»

Εκτός όμως από τη στήριξή τους προς τον αρχιφύλακα της Τροχαίας Λιβαδειάς οι αστυνομικοί επισημαίνουν και κάτι ακόμη. Ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη ακόμη ένας αστυνομικός και συγκεκριμένα ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να δέχτηκε «απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά» από τον συγκεκριμένο διοικητή.

Ειδικότερα ο διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς φέρεται να είπε στον ανθυπαστυνόμο με «αυστηρό και ταυτόχρονα ειρωνικό ύφος» ότι «σε βλέπω πολύ κουρασμένο ρε!!! Δεν θα τα πάμε καθόλου καλά, θέλεις μήπως να πω στο Διευθυντή να σε στείλει σπίτι σου να καθίσεις; Εγώ θέλω καθαρά μυαλά εδώ πέρα, να μου βγούνε τα μέτρα, όχι παιδιαρίσματα».

Ο ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ ρώτησε τότε το Διοικητή της Τροχαίας «εάν υπάρχει ειδικός λόγος που του συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο». Τότε, όπως καταγγέλλεται στην επιστολή ο Διοικητής φέρεται να του είπε «Κοίταξε να δεις κομμένα αυτά γιατί δεν θα τα πάμε καθόλου, μην με αναγκάσεις να μιλήσω στο Διευθυντή, άντε να μην πάρω ανάποδες γιατί έχω τα νεύρα μου».

«Συνθήκες ψυχολογικής βίας»

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Βοιωτίας, στη διάθεσή τους έχουν και άλλες «ομοίου περιεχομένου καταγγελίες συναδέλφων σε σχέση με προσβλητική» συμπεριφορά του συγκεκριμένου Διοικητή.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκτός από τη μήνυση του αρχιφύλακα οι αστυνομικοί της Λιβαδειάς δεν έχουν προχωρήσει σε αναφορές παραπόνων» καθώς «αισθάνονται ότι τελούν υπό συνθήκες ψυχολογικής βίας». Το χειρότερο όλων όμως, όπως υπογραμμίζεται είναι στους υπηρετούντες στη Λιβαδειά αστυνομικούς «έχει εμπεδωθεί η αντίληψη ότι η όποια αναφορά παραπόνων τους θα απευθυνθεί εις ώτα μη ακουόντων». Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής και παρά τις σοβαρές καταγγελίες τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει από τους ανωτέρους του Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς για τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται. Κάτι που κάνει το κλίμα ακόμη χειρότερο.

Για το λόγο αυτό στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς ζητεί από τον αρχηγό του Σώματος να λάβει τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Κύριε Αρχηγέ

Τα όσα εκτενώς σας εκθέτουμε αποτελούν στιγμιότυπα μόνο όσων υφίστανται οι συνάδελφοι του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς. Εμείς σας καλούμε και σας παρακαλούμε να αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, με σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και την προστασία της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο