Τελευταία Νέα

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών 

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αιτημάτων για συζήτηση θεμάτων προ Ημερήσιας Διάταξης, που κατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. 

Η ανακοίνωσή τους παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες 

Για άλλη μια φορά τα θέματα που κατατέθηκαν στην προ ημερήσια διάταξη από την παράταξη μας δεν εισακούστηκαν. Για μας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία η στάση τόσο του προεδρείου όσο και τον άλλων παρατάξεων. Κάθε φορά που η Ε.Α.Κ.Π. ζητά την δυναμική διεκδίκηση των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος η απάντησή τους είναι πάντα αρνητική! 

Βρίσκουν δικαιολογίες για να μην οργανώνουν τον αγώνα μέσω των κινητοποιήσεων που αποδεδειγμένα έχουν κατά το παρελθόν φέρει θετικά αποτελέσματα. Τα θέματα που κατατέθηκαν στην προ ημερησία διάταξη μέσω του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. ήταν τα εξής:  

Το 1ο Θέμα αφορούσε «Τα κριτήρια εισαγωγής στην Σχολή Αρχιπυροσβεστών». Κατά την άποψη μας θεωρούμε ότι υπάρχουν στρεβλότητες, αδικίες και αντιφάσεις των νομών, που αναλυτικά αναφέρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο.  

Προτείναμε την παρέμβαση του Σωματείου μας προς κάθε υπεύθυνο για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος. Συγκεκριμένα ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή του ώστε:  

 1) Στις εξετάσεις για την Σχολή Αρχιπυροσβεστών να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πυροσβέστες άσχετα με τα χρόνια υπηρεσίας.  

 2) Οι πυροσβέστες που μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας φέρουν τον βαθμό του Αρχιπυροσβέστη μη παραγωγικής σχολής, να έχουν το δικαίωμα εφόσον το επιθυμούν, μετά από αίτησή τους να συμμετέχουν σε σχολή επιμόρφωσης για να γίνουν Αρχιπυροσβέστες παραγωγικής σχολής.  Το 2ο Θέμα αφορούσε «την απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων σε περιφερειακό επίπεδο», είναι επιτακτική η ανάγκη για την άμεση διοργάνωση τους καθώς ο απολογισμός για τους πυροσβέστες είναι βαρύς μετά την ψήφιση του Ν. 4662/2020 και την κοροϊδία του Ν.4964/2022 που αφορά την εθελοντική δήλωση εργασίας για υπερεργασία έναντι αμοιβής. Τις στρεβλώσεις και τις αδικίες σχετικά με την διαδικασία εισαγωγής στην σχολή αρχιπυροσβεστών.  

Καλέσαμε το προεδρείο του Δ.Σ. του σωματείου μας, να πάρει άμεσα απόφαση για να πραγματοποιηθούν δυναμικές ένστολες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Να υπάρξει ανάλογη οργάνωση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, με περιοδείες, συνεντεύξεις τύπου και ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες. Με βασικό πλαίσιο διεκδίκησης τα προβλήματα που μαστίζουν στο σύνολο τους το Πυροσβεστικό Σώμα τους εργαζόμενους αλλά και την Περιφέρεια μας. (βλέπε site: www.eakp.gr. με τα θέματα της προ ημερήσιας διάταξης). 

Δυστυχώς η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. (που ηγείται στο προεδρείο) για το 1ο όπως και για το 2ο θέμα απέφυγε διπλωματικά να τα ψηφίσει λέγοντας πως θα περιμένουν να δουν τι θα περιλαμβάνει η διαταγή από το αρχηγείο που θα αφορά την σχολή Αχριπυροσβεστών και μετά θα παρέμβει.  Για τις κινητοποιήσεις πρότειναν να ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, άλλο ένα τέχνασμα της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. για να μην πάρει ανοιχτά θέση, το οποίο ακολούθησε με την σιωπή της και η παράταξη της Α.Ε.Π.Π. (πρώην ΠΑΣΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοσύστατη ΑΠΠΣΕ έλαμψε με την απουσία της.  

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν μπαίνει από την Ε.Α.Κ.Π. για πρώτη φορά, ωστόσο πιστεύουμε ότι αυτή την φορά έγινε αναδίπλωση στην θέση των άλλων παρατάξεων γιατί έχουν αντιληφθεί ότι οι συνάδελφοι κατανοούν την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων και έχουν πάρει χαμπάρι την σύμπλευση τους με τις κυβερνητικές πολίτικες και για αυτό αποφεύγουν την οργάνωση αγωνιστικών

κινητοποιήσεων. Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. συζήτηση με συναδέλφους στις υπηρεσίες Π.Υ. Λαμίας και Π.Υ. Χαλκίδας καθώς και στο Π.Κ. Αλιβερίου.  

Μέσα από την συνεχή επαφή με τους συναδέλφους αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι οι συνάδελφοι κατανοούν ότι η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μοναδική παράταξη που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και συνεχίζει τον αγώνα για τα χρόνια προβλήματα μας μέχρι την τελική δικαίωση. Δεν διατηρούν καμία αμφιβολία για το ρόλο των κυβερνητικών συνδικαλιστών και δεν θα αργήσει η μέρα που η υπάρχουσα κατάσταση θα αλλάξει κατά πως αρμόζει για την αντιμετώπιση του εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβληθεί με την ανοχή τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο