Τελευταία Νέα

Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου της Δ.Ε.Θεσπιέων, του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στο Μαυρομμάτι . Το νέο Γυμναστήριο ήταν κατάμεστο από πολίτες, που παρευρέθηκαν  για  να δουν  το νέο αθλητικό χώρο .

Ένα έργο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- προϋπολογισμού ,περίπου 1,2 εκ. €.

O Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής ,με την ισχυρή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κου Κων/νου Μπακογιάννη.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Γυμναστήριο, το Δεύτερο που εγκαινιάζεται σε ένα χρόνο,  που αποτελείται: από αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, βοηθητικούς χώρους για τους αθλούμενους, χώρους διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων, μηχανοστάσιο, κερκίδες χωρητικότητας 360 θεατών και βοηθητικούς χώρους θεατών.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων πολιτών.  Παρόντες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Θηβαίος Νικόλαος και κ. Κουτσούμπας Ανδρέας, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο εκπρόσωποι  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας, οι Διευθυντές Σχολείων του Δήμου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων σωματείων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Πριν την τελετή των εγκαινίων έγινε  φύτευση μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Π. Ντασιώτη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ,αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλλαν  (Δημοτικούς Συμβούλους  και συνεργάτες, Υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τις πρώην Δημοτικές Αρχές ) τους οποίους και ευχαρίστησε, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε   στην προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη Κων/νου Μπακογιάννη ,για την ολοκλήρωση του έργου «χωρίς την οποία τίποτα δε θα γινόταν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε . Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έναν σύντομο απολογισμό των αθλητικών πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αφορά τριάντα (30) παρεμβάσεις που αναλύονται σε: Κατασκευή δέκα (10) γηπέδων ποδοσφαίρου, δέκα (10) γηπέδων Μπάσκετ, τριών (3) γηπέδων βόλεϊ, δύο (2) γηπέδων Τέννις, δύο(2) κλειστών Γυμναστηρίων και εκσυγχρονισμό των δύο (2) Δημοτικών Σταδίων.

ο Περιφερειάρχης  μίλησε με θερμά λόγια για τη σπουδαιότητα του   κλειστού γυμναστηρίου Της Δ.Ε.Θεσπιών,όπως και του αντίστοιχου της Αλιάρτου και την έντονη επιθυμία του να συμβάλλει στην αποπεράτωσή του όταν του ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Το έργο αυτό ,ανέφερε, το έχει ανάγκη η νέα γενιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του  σε χρόνο ρεκόρ.

Τόσο πριν όσο και μετά την τέλεση των εγκαινίων υπήρξε πληθώρα αθλητικών επιδείξεων από παιδιά του τόπου μας ,ενώ η βραδιά έκλεισε με χορευτικά του  Συλλόγου  Μαυρομματίου.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο ενισχύει τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου σε ότι αφορά το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, ενώ πλέον μαζί με τις υπόλοιπες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ,δίνουν διεξόδους στη νεολαία μας και καθιστούν το Δήμο μας σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή .

Άλλος ένα μεγάλος στόχος του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  επιτυγχάνεται ύστερα από επίπονες προσπάθειες, υπομονή και επιμονή  για την καλύτερη

ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ενδυνάμωση του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο